Beoordelingssystematiek koelwateronttrekkingen - vervolg

F.T. Vriese, A.B. Griffioen, C.M. Deerenberg

Research output: Book/ReportReportProfessional

Abstract

In het kader van de ontwikkeling van een beoordelingssystematiek voor bedrijven die koelwater onttrekken uit een Nederlands water, heeft MEETPOL in het najaar van 2007 en het voorjaar van 2008 onderzoek laten uitvoeren naar de effecten van het inzuigen van vis door koelwaterinlaten. Doel van deze onderzoeken was om inzicht te krijgen in welk deel van het aanwezige visbestand wordt ingezogen in verschillende perioden van het jaar. Het is nauwelijks bekend welke effecten de inzuiging van kleine, meest juveniele vis door koelwatersystemen heeft op de totale omvang van de vispopulatie (standing stock). Het is echter voor de vergunningverlening noodzakelijk om te beoordelen of een onttrekker van koelwater mogelijk significante effecten heeft op een standing stock of niet.
Original languageDutch
Place of PublicationIJmuiden
PublisherIMARES
Number of pages62
Publication statusPublished - 2012

Publication series

NameRapport / IMARES Wageningen UR
PublisherIMARES
No.C024/12

Keywords

  • fishes
  • cooling water
  • water advance
  • fishery resources
  • water motion
  • adverse effects

Cite this

Vriese, F. T., Griffioen, A. B., & Deerenberg, C. M. (2012). Beoordelingssystematiek koelwateronttrekkingen - vervolg. (Rapport / IMARES Wageningen UR; No. C024/12). IJmuiden: IMARES.
Vriese, F.T. ; Griffioen, A.B. ; Deerenberg, C.M. / Beoordelingssystematiek koelwateronttrekkingen - vervolg. IJmuiden : IMARES, 2012. 62 p. (Rapport / IMARES Wageningen UR; C024/12).
@book{bfb6b62e8ea54084a4cf33d91abd4507,
title = "Beoordelingssystematiek koelwateronttrekkingen - vervolg",
abstract = "In het kader van de ontwikkeling van een beoordelingssystematiek voor bedrijven die koelwater onttrekken uit een Nederlands water, heeft MEETPOL in het najaar van 2007 en het voorjaar van 2008 onderzoek laten uitvoeren naar de effecten van het inzuigen van vis door koelwaterinlaten. Doel van deze onderzoeken was om inzicht te krijgen in welk deel van het aanwezige visbestand wordt ingezogen in verschillende perioden van het jaar. Het is nauwelijks bekend welke effecten de inzuiging van kleine, meest juveniele vis door koelwatersystemen heeft op de totale omvang van de vispopulatie (standing stock). Het is echter voor de vergunningverlening noodzakelijk om te beoordelen of een onttrekker van koelwater mogelijk significante effecten heeft op een standing stock of niet.",
keywords = "vissen, koelwater, wateraanvoer, visbestand, waterbeweging, nadelige gevolgen, fishes, cooling water, water advance, fishery resources, water motion, adverse effects",
author = "F.T. Vriese and A.B. Griffioen and C.M. Deerenberg",
year = "2012",
language = "Dutch",
series = "Rapport / IMARES Wageningen UR",
publisher = "IMARES",
number = "C024/12",

}

Vriese, FT, Griffioen, AB & Deerenberg, CM 2012, Beoordelingssystematiek koelwateronttrekkingen - vervolg. Rapport / IMARES Wageningen UR, no. C024/12, IMARES, IJmuiden.

Beoordelingssystematiek koelwateronttrekkingen - vervolg. / Vriese, F.T.; Griffioen, A.B.; Deerenberg, C.M.

IJmuiden : IMARES, 2012. 62 p. (Rapport / IMARES Wageningen UR; No. C024/12).

Research output: Book/ReportReportProfessional

TY - BOOK

T1 - Beoordelingssystematiek koelwateronttrekkingen - vervolg

AU - Vriese, F.T.

AU - Griffioen, A.B.

AU - Deerenberg, C.M.

PY - 2012

Y1 - 2012

N2 - In het kader van de ontwikkeling van een beoordelingssystematiek voor bedrijven die koelwater onttrekken uit een Nederlands water, heeft MEETPOL in het najaar van 2007 en het voorjaar van 2008 onderzoek laten uitvoeren naar de effecten van het inzuigen van vis door koelwaterinlaten. Doel van deze onderzoeken was om inzicht te krijgen in welk deel van het aanwezige visbestand wordt ingezogen in verschillende perioden van het jaar. Het is nauwelijks bekend welke effecten de inzuiging van kleine, meest juveniele vis door koelwatersystemen heeft op de totale omvang van de vispopulatie (standing stock). Het is echter voor de vergunningverlening noodzakelijk om te beoordelen of een onttrekker van koelwater mogelijk significante effecten heeft op een standing stock of niet.

AB - In het kader van de ontwikkeling van een beoordelingssystematiek voor bedrijven die koelwater onttrekken uit een Nederlands water, heeft MEETPOL in het najaar van 2007 en het voorjaar van 2008 onderzoek laten uitvoeren naar de effecten van het inzuigen van vis door koelwaterinlaten. Doel van deze onderzoeken was om inzicht te krijgen in welk deel van het aanwezige visbestand wordt ingezogen in verschillende perioden van het jaar. Het is nauwelijks bekend welke effecten de inzuiging van kleine, meest juveniele vis door koelwatersystemen heeft op de totale omvang van de vispopulatie (standing stock). Het is echter voor de vergunningverlening noodzakelijk om te beoordelen of een onttrekker van koelwater mogelijk significante effecten heeft op een standing stock of niet.

KW - vissen

KW - koelwater

KW - wateraanvoer

KW - visbestand

KW - waterbeweging

KW - nadelige gevolgen

KW - fishes

KW - cooling water

KW - water advance

KW - fishery resources

KW - water motion

KW - adverse effects

M3 - Report

T3 - Rapport / IMARES Wageningen UR

BT - Beoordelingssystematiek koelwateronttrekkingen - vervolg

PB - IMARES

CY - IJmuiden

ER -

Vriese FT, Griffioen AB, Deerenberg CM. Beoordelingssystematiek koelwateronttrekkingen - vervolg. IJmuiden: IMARES, 2012. 62 p. (Rapport / IMARES Wageningen UR; C024/12).