Benchmark gebruikswaarde stedelijk groen; methodiekontwikkeling

V. Bezemer, J.C.A.M. Bervaes

Research output: Book/ReportReportProfessional

Abstract

Naast het vergelijken van de oppervlakte stedelijk groen in steden wil het Milieu- en Natuurplanbureau steden ook kunnen vergelijken op de kwaliteit van hun stedelijk groen. Daartoe is in dit onderzoek een eerste stap gezet waarbij het structuurniveau centraal staat. De groenstructuur is opgebouwd uit ensembles (herkenbare eenheden zoals parken) en verbindingen tussen de ensembles. De criteria voor de beoordeling van groenstructuren zijn bereikbaarheid, bruikbaarheid en beleefbaarheid. Deze zijn afgeleid van criteria die al bestaan voor lagere schaalniveaus. De operationalisering van de criteria voor het beoordelen van de groenstructuur dient in een volgende stap gedaan te worden door in een aantal steden de groenstructuur te identificeren en te beoordelen zodat kwaliteitsniveaus ontwikkeld kunnen worden.
Original languageDutch
Place of PublicationWageningen
PublisherAlterra
Number of pages40
Publication statusPublished - 2004

Publication series

NameAlterra-rapport
PublisherAlterra
No.1023
ISSN (Print)1566-7197

Keywords

  • public parks
  • public gardens
  • urban parks
  • use value
  • measurement
  • methodology
  • knowledge
  • public green areas

Cite this

Bezemer, V., & Bervaes, J. C. A. M. (2004). Benchmark gebruikswaarde stedelijk groen; methodiekontwikkeling. (Alterra-rapport; No. 1023). Wageningen: Alterra.
Bezemer, V. ; Bervaes, J.C.A.M. / Benchmark gebruikswaarde stedelijk groen; methodiekontwikkeling. Wageningen : Alterra, 2004. 40 p. (Alterra-rapport; 1023).
@book{4c268c0fde5645fb99bc8b042be0f8be,
title = "Benchmark gebruikswaarde stedelijk groen; methodiekontwikkeling",
abstract = "Naast het vergelijken van de oppervlakte stedelijk groen in steden wil het Milieu- en Natuurplanbureau steden ook kunnen vergelijken op de kwaliteit van hun stedelijk groen. Daartoe is in dit onderzoek een eerste stap gezet waarbij het structuurniveau centraal staat. De groenstructuur is opgebouwd uit ensembles (herkenbare eenheden zoals parken) en verbindingen tussen de ensembles. De criteria voor de beoordeling van groenstructuren zijn bereikbaarheid, bruikbaarheid en beleefbaarheid. Deze zijn afgeleid van criteria die al bestaan voor lagere schaalniveaus. De operationalisering van de criteria voor het beoordelen van de groenstructuur dient in een volgende stap gedaan te worden door in een aantal steden de groenstructuur te identificeren en te beoordelen zodat kwaliteitsniveaus ontwikkeld kunnen worden.",
keywords = "openbare parken, publieke tuinen, stadsparken, gebruikswaarde, meting, methodologie, kennis, openbaar groen, public parks, public gardens, urban parks, use value, measurement, methodology, knowledge, public green areas",
author = "V. Bezemer and J.C.A.M. Bervaes",
year = "2004",
language = "Dutch",
series = "Alterra-rapport",
publisher = "Alterra",
number = "1023",

}

Bezemer, V & Bervaes, JCAM 2004, Benchmark gebruikswaarde stedelijk groen; methodiekontwikkeling. Alterra-rapport, no. 1023, Alterra, Wageningen.

Benchmark gebruikswaarde stedelijk groen; methodiekontwikkeling. / Bezemer, V.; Bervaes, J.C.A.M.

Wageningen : Alterra, 2004. 40 p. (Alterra-rapport; No. 1023).

Research output: Book/ReportReportProfessional

TY - BOOK

T1 - Benchmark gebruikswaarde stedelijk groen; methodiekontwikkeling

AU - Bezemer, V.

AU - Bervaes, J.C.A.M.

PY - 2004

Y1 - 2004

N2 - Naast het vergelijken van de oppervlakte stedelijk groen in steden wil het Milieu- en Natuurplanbureau steden ook kunnen vergelijken op de kwaliteit van hun stedelijk groen. Daartoe is in dit onderzoek een eerste stap gezet waarbij het structuurniveau centraal staat. De groenstructuur is opgebouwd uit ensembles (herkenbare eenheden zoals parken) en verbindingen tussen de ensembles. De criteria voor de beoordeling van groenstructuren zijn bereikbaarheid, bruikbaarheid en beleefbaarheid. Deze zijn afgeleid van criteria die al bestaan voor lagere schaalniveaus. De operationalisering van de criteria voor het beoordelen van de groenstructuur dient in een volgende stap gedaan te worden door in een aantal steden de groenstructuur te identificeren en te beoordelen zodat kwaliteitsniveaus ontwikkeld kunnen worden.

AB - Naast het vergelijken van de oppervlakte stedelijk groen in steden wil het Milieu- en Natuurplanbureau steden ook kunnen vergelijken op de kwaliteit van hun stedelijk groen. Daartoe is in dit onderzoek een eerste stap gezet waarbij het structuurniveau centraal staat. De groenstructuur is opgebouwd uit ensembles (herkenbare eenheden zoals parken) en verbindingen tussen de ensembles. De criteria voor de beoordeling van groenstructuren zijn bereikbaarheid, bruikbaarheid en beleefbaarheid. Deze zijn afgeleid van criteria die al bestaan voor lagere schaalniveaus. De operationalisering van de criteria voor het beoordelen van de groenstructuur dient in een volgende stap gedaan te worden door in een aantal steden de groenstructuur te identificeren en te beoordelen zodat kwaliteitsniveaus ontwikkeld kunnen worden.

KW - openbare parken

KW - publieke tuinen

KW - stadsparken

KW - gebruikswaarde

KW - meting

KW - methodologie

KW - kennis

KW - openbaar groen

KW - public parks

KW - public gardens

KW - urban parks

KW - use value

KW - measurement

KW - methodology

KW - knowledge

KW - public green areas

M3 - Report

T3 - Alterra-rapport

BT - Benchmark gebruikswaarde stedelijk groen; methodiekontwikkeling

PB - Alterra

CY - Wageningen

ER -

Bezemer V, Bervaes JCAM. Benchmark gebruikswaarde stedelijk groen; methodiekontwikkeling. Wageningen: Alterra, 2004. 40 p. (Alterra-rapport; 1023).