Beheer-op-Maat: Maatwerk als basis voor goed weidevogelbeheer

A. Manhoudt, T.C.P. Melman

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

Abstract

Ondanks jarenlange subsidies lukt het niet om de huidige weidevogelpopulaties in Nederland adequaat te beschermen en in stand te houden. Het digitaal kennissysteem Beheer-op-Maat moet een gebiedscoördinator gaan helpen om een beheerplan op te zetten. Hierin kan komen staan wat nodig is om de weidevogels en hun pullen door het broedseizoen heen te helpen. In twee series van werkplaatsen hebben de coördinatoren kunnen oefenen met dit systeem.
Original languageDutch
Pages (from-to)20-23
JournalVakblad Natuur Bos Landschap
Issue number156
Publication statusPublished - Jun 2019

Cite this

@article{a432d4ca0a35471197fdaced59e9acb5,
title = "Beheer-op-Maat: Maatwerk als basis voor goed weidevogelbeheer",
abstract = "Ondanks jarenlange subsidies lukt het niet om de huidige weidevogelpopulaties in Nederland adequaat te beschermen en in stand te houden. Het digitaal kennissysteem Beheer-op-Maat moet een gebiedsco{\"o}rdinator gaan helpen om een beheerplan op te zetten. Hierin kan komen staan wat nodig is om de weidevogels en hun pullen door het broedseizoen heen te helpen. In twee series van werkplaatsen hebben de co{\"o}rdinatoren kunnen oefenen met dit systeem.",
author = "A. Manhoudt and T.C.P. Melman",
year = "2019",
month = "6",
language = "Dutch",
pages = "20--23",
journal = "Vakblad Natuur Bos Landschap",
issn = "1572-7610",
number = "156",

}

Beheer-op-Maat: Maatwerk als basis voor goed weidevogelbeheer. / Manhoudt, A.; Melman, T.C.P.

In: Vakblad Natuur Bos Landschap, No. 156, 06.2019, p. 20-23.

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

TY - JOUR

T1 - Beheer-op-Maat: Maatwerk als basis voor goed weidevogelbeheer

AU - Manhoudt, A.

AU - Melman, T.C.P.

PY - 2019/6

Y1 - 2019/6

N2 - Ondanks jarenlange subsidies lukt het niet om de huidige weidevogelpopulaties in Nederland adequaat te beschermen en in stand te houden. Het digitaal kennissysteem Beheer-op-Maat moet een gebiedscoördinator gaan helpen om een beheerplan op te zetten. Hierin kan komen staan wat nodig is om de weidevogels en hun pullen door het broedseizoen heen te helpen. In twee series van werkplaatsen hebben de coördinatoren kunnen oefenen met dit systeem.

AB - Ondanks jarenlange subsidies lukt het niet om de huidige weidevogelpopulaties in Nederland adequaat te beschermen en in stand te houden. Het digitaal kennissysteem Beheer-op-Maat moet een gebiedscoördinator gaan helpen om een beheerplan op te zetten. Hierin kan komen staan wat nodig is om de weidevogels en hun pullen door het broedseizoen heen te helpen. In twee series van werkplaatsen hebben de coördinatoren kunnen oefenen met dit systeem.

M3 - Article

SP - 20

EP - 23

JO - Vakblad Natuur Bos Landschap

JF - Vakblad Natuur Bos Landschap

SN - 1572-7610

IS - 156

ER -