Beïnvloeden zwijnen de overlevingskans van rode bosmieren?

A.A. Mabelis

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

Abstract

Rode bosmieren zijn ondergebracht in de categorie "bijna begreifd (IUCN list of threatened anmilams, 1996). Bosmiervolken zijn kwetsbaar, omdat hun nesten nogal eens worden vernield en de mieren lang niet altijd in staat zijn de schade te herstellen. In verscheidene Europese landen worden maatregelen getroffen om bosmiernesten tegen wilde zwijnen te beschermen. In Nederland is dit niet gebruikelijk. Monitoring is noodzakelijk om te weten of dit noodzakelijk is.
Original languageDutch
Pages (from-to)212-214
JournalDe Levende Natuur
Volume115
Issue number5
Publication statusPublished - 2014

Keywords

  • fauna
  • forest ecology
  • formicidae
  • habitats
  • adverse effects
  • sus scrofa
  • natural areas

Cite this

Mabelis, A.A. / Beïnvloeden zwijnen de overlevingskans van rode bosmieren?. In: De Levende Natuur. 2014 ; Vol. 115, No. 5. pp. 212-214.
@article{1d3f868da0f84180945c14f209d92d39,
title = "Be{\"i}nvloeden zwijnen de overlevingskans van rode bosmieren?",
abstract = "Rode bosmieren zijn ondergebracht in de categorie {"}bijna begreifd (IUCN list of threatened anmilams, 1996). Bosmiervolken zijn kwetsbaar, omdat hun nesten nogal eens worden vernield en de mieren lang niet altijd in staat zijn de schade te herstellen. In verscheidene Europese landen worden maatregelen getroffen om bosmiernesten tegen wilde zwijnen te beschermen. In Nederland is dit niet gebruikelijk. Monitoring is noodzakelijk om te weten of dit noodzakelijk is.",
keywords = "fauna, bosecologie, formicidae, habitats, nadelige gevolgen, sus scrofa, natuurgebieden, fauna, forest ecology, formicidae, habitats, adverse effects, sus scrofa, natural areas",
author = "A.A. Mabelis",
year = "2014",
language = "Dutch",
volume = "115",
pages = "212--214",
journal = "De Levende Natuur",
issn = "0024-1520",
number = "5",

}

Mabelis, AA 2014, 'Beïnvloeden zwijnen de overlevingskans van rode bosmieren?' De Levende Natuur, vol. 115, no. 5, pp. 212-214.

Beïnvloeden zwijnen de overlevingskans van rode bosmieren? / Mabelis, A.A.

In: De Levende Natuur, Vol. 115, No. 5, 2014, p. 212-214.

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

TY - JOUR

T1 - Beïnvloeden zwijnen de overlevingskans van rode bosmieren?

AU - Mabelis, A.A.

PY - 2014

Y1 - 2014

N2 - Rode bosmieren zijn ondergebracht in de categorie "bijna begreifd (IUCN list of threatened anmilams, 1996). Bosmiervolken zijn kwetsbaar, omdat hun nesten nogal eens worden vernield en de mieren lang niet altijd in staat zijn de schade te herstellen. In verscheidene Europese landen worden maatregelen getroffen om bosmiernesten tegen wilde zwijnen te beschermen. In Nederland is dit niet gebruikelijk. Monitoring is noodzakelijk om te weten of dit noodzakelijk is.

AB - Rode bosmieren zijn ondergebracht in de categorie "bijna begreifd (IUCN list of threatened anmilams, 1996). Bosmiervolken zijn kwetsbaar, omdat hun nesten nogal eens worden vernield en de mieren lang niet altijd in staat zijn de schade te herstellen. In verscheidene Europese landen worden maatregelen getroffen om bosmiernesten tegen wilde zwijnen te beschermen. In Nederland is dit niet gebruikelijk. Monitoring is noodzakelijk om te weten of dit noodzakelijk is.

KW - fauna

KW - bosecologie

KW - formicidae

KW - habitats

KW - nadelige gevolgen

KW - sus scrofa

KW - natuurgebieden

KW - fauna

KW - forest ecology

KW - formicidae

KW - habitats

KW - adverse effects

KW - sus scrofa

KW - natural areas

M3 - Article

VL - 115

SP - 212

EP - 214

JO - De Levende Natuur

JF - De Levende Natuur

SN - 0024-1520

IS - 5

ER -