Bastschade laanbomen door zonnebrand

  Research output: Book/ReportReportProfessional

  Abstract

  Naar aanleiding van grote problemen in 2006 met bastschade door zonnebrand bij laanbomen is in de periode 2008 – 2011 onderzoek gedaan om hiervoor een oplossing te vinden. Door PPO is een literatuurstudie uitgevoerd en zijn uiteenlopende beschikbare beschermmaterialen in een veldproef getest. In de veldproef is zoveel mogelijk rekening gehouden met omstandigheden die de kans op zonnebrand zouden kunnen bevorderen.
  LanguageDutch
  Place of PublicationLisse
  PublisherPraktijkonderzoek Bloembollen, Boomkwekerij en Fruit
  Number of pages49
  Publication statusPublished - 2012

  Keywords

  • street trees
  • bark
  • damage
  • sunscald
  • plant disorders
  • solar radiation
  • shakes
  • symptoms
  • guards
  • risk factors
  • trials

  Cite this

  van der Sluis, B. J., & Hiemstra, J. A. (2012). Bastschade laanbomen door zonnebrand. Lisse: Praktijkonderzoek Bloembollen, Boomkwekerij en Fruit.
  van der Sluis, B.J. ; Hiemstra, J.A. / Bastschade laanbomen door zonnebrand. Lisse : Praktijkonderzoek Bloembollen, Boomkwekerij en Fruit, 2012. 49 p.
  @book{52765dc7d19b419dafa612c077ed6b20,
  title = "Bastschade laanbomen door zonnebrand",
  abstract = "Naar aanleiding van grote problemen in 2006 met bastschade door zonnebrand bij laanbomen is in de periode 2008 – 2011 onderzoek gedaan om hiervoor een oplossing te vinden. Door PPO is een literatuurstudie uitgevoerd en zijn uiteenlopende beschikbare beschermmaterialen in een veldproef getest. In de veldproef is zoveel mogelijk rekening gehouden met omstandigheden die de kans op zonnebrand zouden kunnen bevorderen.",
  keywords = "straatbomen, schors, bomen, schade, zonnebrand (sunscald), afwijkingen, planten, zonnestraling, scheuren, symptomen, beschermingsmateriaal, risicofactoren, proeven, street trees, bark, damage, sunscald, plant disorders, solar radiation, shakes, symptoms, guards, risk factors, trials",
  author = "{van der Sluis}, B.J. and J.A. Hiemstra",
  year = "2012",
  language = "Dutch",
  publisher = "Praktijkonderzoek Bloembollen, Boomkwekerij en Fruit",

  }

  van der Sluis, BJ & Hiemstra, JA 2012, Bastschade laanbomen door zonnebrand. Praktijkonderzoek Bloembollen, Boomkwekerij en Fruit, Lisse.

  Bastschade laanbomen door zonnebrand. / van der Sluis, B.J.; Hiemstra, J.A.

  Lisse : Praktijkonderzoek Bloembollen, Boomkwekerij en Fruit, 2012. 49 p.

  Research output: Book/ReportReportProfessional

  TY - BOOK

  T1 - Bastschade laanbomen door zonnebrand

  AU - van der Sluis, B.J.

  AU - Hiemstra, J.A.

  PY - 2012

  Y1 - 2012

  N2 - Naar aanleiding van grote problemen in 2006 met bastschade door zonnebrand bij laanbomen is in de periode 2008 – 2011 onderzoek gedaan om hiervoor een oplossing te vinden. Door PPO is een literatuurstudie uitgevoerd en zijn uiteenlopende beschikbare beschermmaterialen in een veldproef getest. In de veldproef is zoveel mogelijk rekening gehouden met omstandigheden die de kans op zonnebrand zouden kunnen bevorderen.

  AB - Naar aanleiding van grote problemen in 2006 met bastschade door zonnebrand bij laanbomen is in de periode 2008 – 2011 onderzoek gedaan om hiervoor een oplossing te vinden. Door PPO is een literatuurstudie uitgevoerd en zijn uiteenlopende beschikbare beschermmaterialen in een veldproef getest. In de veldproef is zoveel mogelijk rekening gehouden met omstandigheden die de kans op zonnebrand zouden kunnen bevorderen.

  KW - straatbomen

  KW - schors, bomen

  KW - schade

  KW - zonnebrand (sunscald)

  KW - afwijkingen, planten

  KW - zonnestraling

  KW - scheuren

  KW - symptomen

  KW - beschermingsmateriaal

  KW - risicofactoren

  KW - proeven

  KW - street trees

  KW - bark

  KW - damage

  KW - sunscald

  KW - plant disorders

  KW - solar radiation

  KW - shakes

  KW - symptoms

  KW - guards

  KW - risk factors

  KW - trials

  M3 - Report

  BT - Bastschade laanbomen door zonnebrand

  PB - Praktijkonderzoek Bloembollen, Boomkwekerij en Fruit

  CY - Lisse

  ER -

  van der Sluis BJ, Hiemstra JA. Bastschade laanbomen door zonnebrand. Lisse: Praktijkonderzoek Bloembollen, Boomkwekerij en Fruit, 2012. 49 p.