Balans van de leefomgeving 2014 deel 4 : landbouw en voedsel

H. van Grinsven, M. van Eerdt, H. Westhoek, A. Hooijboer, E. Buis, A. van Pul, H. Hilderink, J.J. Schroder, N. Verdoes, T. Voswinkel, D. Nijdam, M. van Oorschot, A. Tiktak, M. Schijndel, S. van der Sluis, M. Reudink, T. Rood

Research output: Book/ReportReportProfessional

Abstract

In dit rapport analyseert het PBL de effecten van de landbouw op de leefomgeving, evenals, in bredere zin, de voortgang van de verduurzaming van het voedselsysteem. We evalueren bovendien de effectiviteit van het Nederlandse overheidsbeleid als het erom gaat die effecten te verminderen. We beschrijven de belangrijkste ontwikkelingen op dit gebied in de afgelopen twee jaar, en bouwen daarbij voort op de analyse van de verduurzaming van het voedselsysteem in de vorige Balans van de Leefomgeving en het rapport De macht van het menu (PBL 2013a) maar leggen meer nadruk op de effecten voor de fysieke leefomgeving binnen Nederland.
Original languageDutch
Place of PublicationDen Haag
PublisherPlanbureau voor de Leefomgeving
Number of pages33
Publication statusPublished - 2014

Keywords

  • environmental impact
  • agriculture
  • food production
  • sustainability
  • nutrition and health
  • food consumption
  • livestock farming
  • agricultural production

Cite this

van Grinsven, H., van Eerdt, M., Westhoek, H., Hooijboer, A., Buis, E., van Pul, A., ... Rood, T. (2014). Balans van de leefomgeving 2014 deel 4 : landbouw en voedsel. Den Haag: Planbureau voor de Leefomgeving.
van Grinsven, H. ; van Eerdt, M. ; Westhoek, H. ; Hooijboer, A. ; Buis, E. ; van Pul, A. ; Hilderink, H. ; Schroder, J.J. ; Verdoes, N. ; Voswinkel, T. ; Nijdam, D. ; van Oorschot, M. ; Tiktak, A. ; Schijndel, M. ; van der Sluis, S. ; Reudink, M. ; Rood, T. / Balans van de leefomgeving 2014 deel 4 : landbouw en voedsel. Den Haag : Planbureau voor de Leefomgeving, 2014. 33 p.
@book{81e36aa2505042d4b02dd94eea603f13,
title = "Balans van de leefomgeving 2014 deel 4 : landbouw en voedsel",
abstract = "In dit rapport analyseert het PBL de effecten van de landbouw op de leefomgeving, evenals, in bredere zin, de voortgang van de verduurzaming van het voedselsysteem. We evalueren bovendien de effectiviteit van het Nederlandse overheidsbeleid als het erom gaat die effecten te verminderen. We beschrijven de belangrijkste ontwikkelingen op dit gebied in de afgelopen twee jaar, en bouwen daarbij voort op de analyse van de verduurzaming van het voedselsysteem in de vorige Balans van de Leefomgeving en het rapport De macht van het menu (PBL 2013a) maar leggen meer nadruk op de effecten voor de fysieke leefomgeving binnen Nederland.",
keywords = "milieueffect, landbouw, voedselproductie, duurzaamheid (sustainability), voeding en gezondheid, voedselconsumptie, veehouderij, landbouwproductie, environmental impact, agriculture, food production, sustainability, nutrition and health, food consumption, livestock farming, agricultural production",
author = "{van Grinsven}, H. and {van Eerdt}, M. and H. Westhoek and A. Hooijboer and E. Buis and {van Pul}, A. and H. Hilderink and J.J. Schroder and N. Verdoes and T. Voswinkel and D. Nijdam and {van Oorschot}, M. and A. Tiktak and M. Schijndel and {van der Sluis}, S. and M. Reudink and T. Rood",
year = "2014",
language = "Dutch",
publisher = "Planbureau voor de Leefomgeving",

}

van Grinsven, H, van Eerdt, M, Westhoek, H, Hooijboer, A, Buis, E, van Pul, A, Hilderink, H, Schroder, JJ, Verdoes, N, Voswinkel, T, Nijdam, D, van Oorschot, M, Tiktak, A, Schijndel, M, van der Sluis, S, Reudink, M & Rood, T 2014, Balans van de leefomgeving 2014 deel 4 : landbouw en voedsel. Planbureau voor de Leefomgeving, Den Haag.

Balans van de leefomgeving 2014 deel 4 : landbouw en voedsel. / van Grinsven, H.; van Eerdt, M.; Westhoek, H.; Hooijboer, A.; Buis, E.; van Pul, A.; Hilderink, H.; Schroder, J.J.; Verdoes, N.; Voswinkel, T.; Nijdam, D.; van Oorschot, M.; Tiktak, A.; Schijndel, M.; van der Sluis, S.; Reudink, M.; Rood, T.

Den Haag : Planbureau voor de Leefomgeving, 2014. 33 p.

Research output: Book/ReportReportProfessional

TY - BOOK

T1 - Balans van de leefomgeving 2014 deel 4 : landbouw en voedsel

AU - van Grinsven, H.

AU - van Eerdt, M.

AU - Westhoek, H.

AU - Hooijboer, A.

AU - Buis, E.

AU - van Pul, A.

AU - Hilderink, H.

AU - Schroder, J.J.

AU - Verdoes, N.

AU - Voswinkel, T.

AU - Nijdam, D.

AU - van Oorschot, M.

AU - Tiktak, A.

AU - Schijndel, M.

AU - van der Sluis, S.

AU - Reudink, M.

AU - Rood, T.

PY - 2014

Y1 - 2014

N2 - In dit rapport analyseert het PBL de effecten van de landbouw op de leefomgeving, evenals, in bredere zin, de voortgang van de verduurzaming van het voedselsysteem. We evalueren bovendien de effectiviteit van het Nederlandse overheidsbeleid als het erom gaat die effecten te verminderen. We beschrijven de belangrijkste ontwikkelingen op dit gebied in de afgelopen twee jaar, en bouwen daarbij voort op de analyse van de verduurzaming van het voedselsysteem in de vorige Balans van de Leefomgeving en het rapport De macht van het menu (PBL 2013a) maar leggen meer nadruk op de effecten voor de fysieke leefomgeving binnen Nederland.

AB - In dit rapport analyseert het PBL de effecten van de landbouw op de leefomgeving, evenals, in bredere zin, de voortgang van de verduurzaming van het voedselsysteem. We evalueren bovendien de effectiviteit van het Nederlandse overheidsbeleid als het erom gaat die effecten te verminderen. We beschrijven de belangrijkste ontwikkelingen op dit gebied in de afgelopen twee jaar, en bouwen daarbij voort op de analyse van de verduurzaming van het voedselsysteem in de vorige Balans van de Leefomgeving en het rapport De macht van het menu (PBL 2013a) maar leggen meer nadruk op de effecten voor de fysieke leefomgeving binnen Nederland.

KW - milieueffect

KW - landbouw

KW - voedselproductie

KW - duurzaamheid (sustainability)

KW - voeding en gezondheid

KW - voedselconsumptie

KW - veehouderij

KW - landbouwproductie

KW - environmental impact

KW - agriculture

KW - food production

KW - sustainability

KW - nutrition and health

KW - food consumption

KW - livestock farming

KW - agricultural production

M3 - Report

BT - Balans van de leefomgeving 2014 deel 4 : landbouw en voedsel

PB - Planbureau voor de Leefomgeving

CY - Den Haag

ER -

van Grinsven H, van Eerdt M, Westhoek H, Hooijboer A, Buis E, van Pul A et al. Balans van de leefomgeving 2014 deel 4 : landbouw en voedsel. Den Haag: Planbureau voor de Leefomgeving, 2014. 33 p.