Autosnelwegen in het landschap; beleving door weggebruikers

M.B. Schöne, J.F. Coeterier

  Research output: Book/ReportReportProfessional

  Abstract

  Onderzocht is welke aspecten in de beleving van de weggebruikers een rol spelen bij de inpassing van autosnelwegen in het landschap. Er is een korte mondelinge enqulte gehouden op twee tankstations, een uitgebreide, thuis in te vullen schriftelijke enqulte, en een mondeling afgenomen foto-enqulte. Enkele belangrijke resultaten zijn dat automobilisten snelwegen het liefst als onderdeel van het omringende landschap ingepast zien, dat het uitzicht op het landschap hoog gewaardeerd wordt, dat bij het ontwerp veel aandacht nodig is voor passende bermen, en dat rustplaatsen meer op rust ontworpen moeten worden.
  Original languageUndefined/Unknown
  Place of PublicationWageningen
  PublisherSC-DLO
  Number of pages97
  Publication statusPublished - 1997

  Publication series

  NameRapport
  No.545

  Cite this

  Schöne, M. B., & Coeterier, J. F. (1997). Autosnelwegen in het landschap; beleving door weggebruikers. (Rapport; No. 545). Wageningen: SC-DLO.
  Schöne, M.B. ; Coeterier, J.F. / Autosnelwegen in het landschap; beleving door weggebruikers. Wageningen : SC-DLO, 1997. 97 p. (Rapport; 545).
  @book{e35484faa3344c44ad23dfb4986e5e1e,
  title = "Autosnelwegen in het landschap; beleving door weggebruikers",
  abstract = "Onderzocht is welke aspecten in de beleving van de weggebruikers een rol spelen bij de inpassing van autosnelwegen in het landschap. Er is een korte mondelinge enqulte gehouden op twee tankstations, een uitgebreide, thuis in te vullen schriftelijke enqulte, en een mondeling afgenomen foto-enqulte. Enkele belangrijke resultaten zijn dat automobilisten snelwegen het liefst als onderdeel van het omringende landschap ingepast zien, dat het uitzicht op het landschap hoog gewaardeerd wordt, dat bij het ontwerp veel aandacht nodig is voor passende bermen, en dat rustplaatsen meer op rust ontworpen moeten worden.",
  author = "M.B. Sch{\"o}ne and J.F. Coeterier",
  year = "1997",
  language = "Undefined/Unknown",
  series = "Rapport",
  publisher = "SC-DLO",
  number = "545",

  }

  Schöne, MB & Coeterier, JF 1997, Autosnelwegen in het landschap; beleving door weggebruikers. Rapport, no. 545, SC-DLO, Wageningen.

  Autosnelwegen in het landschap; beleving door weggebruikers. / Schöne, M.B.; Coeterier, J.F.

  Wageningen : SC-DLO, 1997. 97 p. (Rapport; No. 545).

  Research output: Book/ReportReportProfessional

  TY - BOOK

  T1 - Autosnelwegen in het landschap; beleving door weggebruikers

  AU - Schöne, M.B.

  AU - Coeterier, J.F.

  PY - 1997

  Y1 - 1997

  N2 - Onderzocht is welke aspecten in de beleving van de weggebruikers een rol spelen bij de inpassing van autosnelwegen in het landschap. Er is een korte mondelinge enqulte gehouden op twee tankstations, een uitgebreide, thuis in te vullen schriftelijke enqulte, en een mondeling afgenomen foto-enqulte. Enkele belangrijke resultaten zijn dat automobilisten snelwegen het liefst als onderdeel van het omringende landschap ingepast zien, dat het uitzicht op het landschap hoog gewaardeerd wordt, dat bij het ontwerp veel aandacht nodig is voor passende bermen, en dat rustplaatsen meer op rust ontworpen moeten worden.

  AB - Onderzocht is welke aspecten in de beleving van de weggebruikers een rol spelen bij de inpassing van autosnelwegen in het landschap. Er is een korte mondelinge enqulte gehouden op twee tankstations, een uitgebreide, thuis in te vullen schriftelijke enqulte, en een mondeling afgenomen foto-enqulte. Enkele belangrijke resultaten zijn dat automobilisten snelwegen het liefst als onderdeel van het omringende landschap ingepast zien, dat het uitzicht op het landschap hoog gewaardeerd wordt, dat bij het ontwerp veel aandacht nodig is voor passende bermen, en dat rustplaatsen meer op rust ontworpen moeten worden.

  M3 - Report

  T3 - Rapport

  BT - Autosnelwegen in het landschap; beleving door weggebruikers

  PB - SC-DLO

  CY - Wageningen

  ER -

  Schöne MB, Coeterier JF. Autosnelwegen in het landschap; beleving door weggebruikers. Wageningen: SC-DLO, 1997. 97 p. (Rapport; 545).