Assessment 2012 Alterra, klantenonderzoek

F. Boonstra, R.C.M. Arnouts, J. Dirksen, R.J. Fontein, S. Knoppersen, I. Laros, W. Nieuwenhuizen

Research output: Book/ReportReportProfessional

Abstract

Klanten van Alterra oordelen positief over de relatie met Alterra en de bruikbaarheid van het Alterra-onderzoek van de afgelopen vijf jaar. Ze gebruiken onderzoeksresultaten instrumenteel, conceptueel, strategisch en relationeel. Verbeterpunten voor Alterra liggen op het vlak van meer interne en externe samenwerking, het versterken van de politiek-bestuurlijke gevoeligheid van de onderzoekers en projectmatig werken. Ook roepen klanten Alterra op kritisch te blijven op de inhoudelijke kwaliteit van het onderzoek. Kansen zien zij in nieuwe rollen van onderzoekers zoals die van actie-onderzoeker en kennismakelaar.
LanguageDutch
Place of PublicationWageningen
PublisherAlterra, Wageningen-UR
Number of pages44
Publication statusPublished - 2012

Keywords

  • environmental protection
  • nature conservation
  • scientific research
  • knowledge transfer
  • inventories

Cite this

Boonstra, F., Arnouts, R. C. M., Dirksen, J., Fontein, R. J., Knoppersen, S., Laros, I., & Nieuwenhuizen, W. (2012). Assessment 2012 Alterra, klantenonderzoek. Wageningen: Alterra, Wageningen-UR.
Boonstra, F. ; Arnouts, R.C.M. ; Dirksen, J. ; Fontein, R.J. ; Knoppersen, S. ; Laros, I. ; Nieuwenhuizen, W. / Assessment 2012 Alterra, klantenonderzoek. Wageningen : Alterra, Wageningen-UR, 2012. 44 p.
@book{b2d47337e3004f6b81e4d45b90852662,
title = "Assessment 2012 Alterra, klantenonderzoek",
abstract = "Klanten van Alterra oordelen positief over de relatie met Alterra en de bruikbaarheid van het Alterra-onderzoek van de afgelopen vijf jaar. Ze gebruiken onderzoeksresultaten instrumenteel, conceptueel, strategisch en relationeel. Verbeterpunten voor Alterra liggen op het vlak van meer interne en externe samenwerking, het versterken van de politiek-bestuurlijke gevoeligheid van de onderzoekers en projectmatig werken. Ook roepen klanten Alterra op kritisch te blijven op de inhoudelijke kwaliteit van het onderzoek. Kansen zien zij in nieuwe rollen van onderzoekers zoals die van actie-onderzoeker en kennismakelaar.",
keywords = "milieubescherming, natuurbescherming, wetenschappelijk onderzoek, kennisoverdracht, inventarisaties, environmental protection, nature conservation, scientific research, knowledge transfer, inventories",
author = "F. Boonstra and R.C.M. Arnouts and J. Dirksen and R.J. Fontein and S. Knoppersen and I. Laros and W. Nieuwenhuizen",
year = "2012",
language = "Dutch",
publisher = "Alterra, Wageningen-UR",

}

Boonstra, F, Arnouts, RCM, Dirksen, J, Fontein, RJ, Knoppersen, S, Laros, I & Nieuwenhuizen, W 2012, Assessment 2012 Alterra, klantenonderzoek. Alterra, Wageningen-UR, Wageningen.

Assessment 2012 Alterra, klantenonderzoek. / Boonstra, F.; Arnouts, R.C.M.; Dirksen, J.; Fontein, R.J.; Knoppersen, S.; Laros, I.; Nieuwenhuizen, W.

Wageningen : Alterra, Wageningen-UR, 2012. 44 p.

Research output: Book/ReportReportProfessional

TY - BOOK

T1 - Assessment 2012 Alterra, klantenonderzoek

AU - Boonstra, F.

AU - Arnouts, R.C.M.

AU - Dirksen, J.

AU - Fontein, R.J.

AU - Knoppersen, S.

AU - Laros, I.

AU - Nieuwenhuizen, W.

PY - 2012

Y1 - 2012

N2 - Klanten van Alterra oordelen positief over de relatie met Alterra en de bruikbaarheid van het Alterra-onderzoek van de afgelopen vijf jaar. Ze gebruiken onderzoeksresultaten instrumenteel, conceptueel, strategisch en relationeel. Verbeterpunten voor Alterra liggen op het vlak van meer interne en externe samenwerking, het versterken van de politiek-bestuurlijke gevoeligheid van de onderzoekers en projectmatig werken. Ook roepen klanten Alterra op kritisch te blijven op de inhoudelijke kwaliteit van het onderzoek. Kansen zien zij in nieuwe rollen van onderzoekers zoals die van actie-onderzoeker en kennismakelaar.

AB - Klanten van Alterra oordelen positief over de relatie met Alterra en de bruikbaarheid van het Alterra-onderzoek van de afgelopen vijf jaar. Ze gebruiken onderzoeksresultaten instrumenteel, conceptueel, strategisch en relationeel. Verbeterpunten voor Alterra liggen op het vlak van meer interne en externe samenwerking, het versterken van de politiek-bestuurlijke gevoeligheid van de onderzoekers en projectmatig werken. Ook roepen klanten Alterra op kritisch te blijven op de inhoudelijke kwaliteit van het onderzoek. Kansen zien zij in nieuwe rollen van onderzoekers zoals die van actie-onderzoeker en kennismakelaar.

KW - milieubescherming

KW - natuurbescherming

KW - wetenschappelijk onderzoek

KW - kennisoverdracht

KW - inventarisaties

KW - environmental protection

KW - nature conservation

KW - scientific research

KW - knowledge transfer

KW - inventories

M3 - Report

BT - Assessment 2012 Alterra, klantenonderzoek

PB - Alterra, Wageningen-UR

CY - Wageningen

ER -

Boonstra F, Arnouts RCM, Dirksen J, Fontein RJ, Knoppersen S, Laros I et al. Assessment 2012 Alterra, klantenonderzoek. Wageningen: Alterra, Wageningen-UR, 2012. 44 p.