Arbeidsbehoefte in de geitenhouderij : biologische en gangbare bedrijven vergeleken

J. Kappers, N.J.M. van Eekeren

Research output: Book/ReportReportProfessional

Abstract

Om naar een optimalisatie van de arbeidsproductiviteit te werken is meer inzicht nodig in de huidige arbeidsbehoefte op geitenbedrijven. Hiervoor zijn cijfers uit de praktijk noodzakelijk. Bestra consultancy (onderdeel van Hendrix UTD) heeft via workshops over de arbeidsproductiviteit in de geitenhouderij veel praktijkcijfers gegenereerd. Vanuit het project Biogeit is aan Bestra consultancy gevraagd met deze cijfers de volgende vragen te beantwoorden:1. Hoe ligt de arbeidsbehoefte in de geitenhouderij en wat zijn de overeenkomsten en verschillen tussen biologische- en gangbare bedrijven? 2. Welke maatregelen zijn er te nemen om de arbeidsproductiviteit te optimaliseren en wat is het effect? De data van 84 bedrijven (11 biologische en 73 gangbare geitenbedrijven) zijn door Bestra consultancy geanalyseerd voor onderliggende studie.
Original languageDutch
Place of PublicationDriebergen
PublisherLouis Bolk Instituut
Number of pages27
Publication statusPublished - 2008

Publication series

NameBiogeit rapport / Louis Bolk Instituut
PublisherLouis Bolk Instituut
No.nr. 12

Keywords

  • organic farming
  • goat keeping
  • goats
  • farm management
  • labour productivity
  • animal husbandry
  • sheep
  • farm labour

Cite this

Kappers, J., & van Eekeren, N. J. M. (2008). Arbeidsbehoefte in de geitenhouderij : biologische en gangbare bedrijven vergeleken. (Biogeit rapport / Louis Bolk Instituut; No. nr. 12). Driebergen: Louis Bolk Instituut.
Kappers, J. ; van Eekeren, N.J.M. / Arbeidsbehoefte in de geitenhouderij : biologische en gangbare bedrijven vergeleken. Driebergen : Louis Bolk Instituut, 2008. 27 p. (Biogeit rapport / Louis Bolk Instituut; nr. 12).
@book{9ad3edcd08024207a6bf361af222ca80,
title = "Arbeidsbehoefte in de geitenhouderij : biologische en gangbare bedrijven vergeleken",
abstract = "Om naar een optimalisatie van de arbeidsproductiviteit te werken is meer inzicht nodig in de huidige arbeidsbehoefte op geitenbedrijven. Hiervoor zijn cijfers uit de praktijk noodzakelijk. Bestra consultancy (onderdeel van Hendrix UTD) heeft via workshops over de arbeidsproductiviteit in de geitenhouderij veel praktijkcijfers gegenereerd. Vanuit het project Biogeit is aan Bestra consultancy gevraagd met deze cijfers de volgende vragen te beantwoorden:1. Hoe ligt de arbeidsbehoefte in de geitenhouderij en wat zijn de overeenkomsten en verschillen tussen biologische- en gangbare bedrijven? 2. Welke maatregelen zijn er te nemen om de arbeidsproductiviteit te optimaliseren en wat is het effect? De data van 84 bedrijven (11 biologische en 73 gangbare geitenbedrijven) zijn door Bestra consultancy geanalyseerd voor onderliggende studie.",
keywords = "biologische landbouw, geitenhouderij, geiten, agrarische bedrijfsvoering, arbeidsproductiviteit, dierhouderij, schapen, arbeid in de landbouw, organic farming, goat keeping, goats, farm management, labour productivity, animal husbandry, sheep, farm labour",
author = "J. Kappers and {van Eekeren}, N.J.M.",
year = "2008",
language = "Dutch",
series = "Biogeit rapport / Louis Bolk Instituut",
publisher = "Louis Bolk Instituut",
number = "nr. 12",

}

Kappers, J & van Eekeren, NJM 2008, Arbeidsbehoefte in de geitenhouderij : biologische en gangbare bedrijven vergeleken. Biogeit rapport / Louis Bolk Instituut, no. nr. 12, Louis Bolk Instituut, Driebergen.

Arbeidsbehoefte in de geitenhouderij : biologische en gangbare bedrijven vergeleken. / Kappers, J.; van Eekeren, N.J.M.

Driebergen : Louis Bolk Instituut, 2008. 27 p. (Biogeit rapport / Louis Bolk Instituut; No. nr. 12).

Research output: Book/ReportReportProfessional

TY - BOOK

T1 - Arbeidsbehoefte in de geitenhouderij : biologische en gangbare bedrijven vergeleken

AU - Kappers, J.

AU - van Eekeren, N.J.M.

PY - 2008

Y1 - 2008

N2 - Om naar een optimalisatie van de arbeidsproductiviteit te werken is meer inzicht nodig in de huidige arbeidsbehoefte op geitenbedrijven. Hiervoor zijn cijfers uit de praktijk noodzakelijk. Bestra consultancy (onderdeel van Hendrix UTD) heeft via workshops over de arbeidsproductiviteit in de geitenhouderij veel praktijkcijfers gegenereerd. Vanuit het project Biogeit is aan Bestra consultancy gevraagd met deze cijfers de volgende vragen te beantwoorden:1. Hoe ligt de arbeidsbehoefte in de geitenhouderij en wat zijn de overeenkomsten en verschillen tussen biologische- en gangbare bedrijven? 2. Welke maatregelen zijn er te nemen om de arbeidsproductiviteit te optimaliseren en wat is het effect? De data van 84 bedrijven (11 biologische en 73 gangbare geitenbedrijven) zijn door Bestra consultancy geanalyseerd voor onderliggende studie.

AB - Om naar een optimalisatie van de arbeidsproductiviteit te werken is meer inzicht nodig in de huidige arbeidsbehoefte op geitenbedrijven. Hiervoor zijn cijfers uit de praktijk noodzakelijk. Bestra consultancy (onderdeel van Hendrix UTD) heeft via workshops over de arbeidsproductiviteit in de geitenhouderij veel praktijkcijfers gegenereerd. Vanuit het project Biogeit is aan Bestra consultancy gevraagd met deze cijfers de volgende vragen te beantwoorden:1. Hoe ligt de arbeidsbehoefte in de geitenhouderij en wat zijn de overeenkomsten en verschillen tussen biologische- en gangbare bedrijven? 2. Welke maatregelen zijn er te nemen om de arbeidsproductiviteit te optimaliseren en wat is het effect? De data van 84 bedrijven (11 biologische en 73 gangbare geitenbedrijven) zijn door Bestra consultancy geanalyseerd voor onderliggende studie.

KW - biologische landbouw

KW - geitenhouderij

KW - geiten

KW - agrarische bedrijfsvoering

KW - arbeidsproductiviteit

KW - dierhouderij

KW - schapen

KW - arbeid in de landbouw

KW - organic farming

KW - goat keeping

KW - goats

KW - farm management

KW - labour productivity

KW - animal husbandry

KW - sheep

KW - farm labour

M3 - Report

T3 - Biogeit rapport / Louis Bolk Instituut

BT - Arbeidsbehoefte in de geitenhouderij : biologische en gangbare bedrijven vergeleken

PB - Louis Bolk Instituut

CY - Driebergen

ER -

Kappers J, van Eekeren NJM. Arbeidsbehoefte in de geitenhouderij : biologische en gangbare bedrijven vergeleken. Driebergen: Louis Bolk Instituut, 2008. 27 p. (Biogeit rapport / Louis Bolk Instituut; nr. 12).