Arbeid in beweging : trends rondom arbeidsmarkt en onderwijs agrarische sector Greenport Duin- en bollengebied

R. van Tuin, P. Verhoeven, J. Rosloot, M.P.M. Weijnen-Derkx, B.H.M. Looman, F.A.M. Geers

  Research output: Other contributionPamphlet

  Abstract

  Het in stand houden van kwalitatief goede opleidingen wordt gezien als een probleem voor de hele groene sector. Een ander probleem vormen medewerkers die niet zijn meegegroeid met nieuwe ontwikkelingen binnen de glastuinbouw. Flexibiliteit is een ander belangrijk punt voor de hele sector. De Greenport kan een rol spelen in gesprekken met de gemeente, bijvoorbeeld op het gebied van wetgeving en huisvesting van Poolse medewerkers. De Greenport kan ook een rol spelen in voorlichting, imago-verbetering van de sector en in het regelen van cursussen in de regio (spuitlicentie, BHV, heftruck).
  Original languageDutch
  PublisherPraktijkonderzoek Plant & Omgeving B.V.
  Place of PublicationLisse
  Publication statusPublished - 2011

  Keywords

  • ornamental horticulture
  • labour
  • personnel
  • professional competence
  • labor force
  • agricultural education
  • continuing training
  • middle management
  • seasonal labour

  Cite this

  van Tuin, R., Verhoeven, P., Rosloot, J., Weijnen-Derkx, M. P. M., Looman, B. H. M., & Geers, F. A. M. (2011). Arbeid in beweging : trends rondom arbeidsmarkt en onderwijs agrarische sector Greenport Duin- en bollengebied. Lisse: Praktijkonderzoek Plant & Omgeving B.V.
  van Tuin, R. ; Verhoeven, P. ; Rosloot, J. ; Weijnen-Derkx, M.P.M. ; Looman, B.H.M. ; Geers, F.A.M. / Arbeid in beweging : trends rondom arbeidsmarkt en onderwijs agrarische sector Greenport Duin- en bollengebied. 2011. Lisse : Praktijkonderzoek Plant & Omgeving B.V.
  @misc{e8f33c3d0f5b42db93b49a31f39951fc,
  title = "Arbeid in beweging : trends rondom arbeidsmarkt en onderwijs agrarische sector Greenport Duin- en bollengebied",
  abstract = "Het in stand houden van kwalitatief goede opleidingen wordt gezien als een probleem voor de hele groene sector. Een ander probleem vormen medewerkers die niet zijn meegegroeid met nieuwe ontwikkelingen binnen de glastuinbouw. Flexibiliteit is een ander belangrijk punt voor de hele sector. De Greenport kan een rol spelen in gesprekken met de gemeente, bijvoorbeeld op het gebied van wetgeving en huisvesting van Poolse medewerkers. De Greenport kan ook een rol spelen in voorlichting, imago-verbetering van de sector en in het regelen van cursussen in de regio (spuitlicentie, BHV, heftruck).",
  keywords = "sierteelt, arbeid (werk), personeel, vakbekwaamheid, arbeidskrachten, agrarisch onderwijs, bijscholing, middenkader, seizoenarbeid, ornamental horticulture, labour, personnel, professional competence, labor force, agricultural education, continuing training, middle management, seasonal labour",
  author = "{van Tuin}, R. and P. Verhoeven and J. Rosloot and M.P.M. Weijnen-Derkx and B.H.M. Looman and F.A.M. Geers",
  year = "2011",
  language = "Dutch",
  publisher = "Praktijkonderzoek Plant & Omgeving B.V.",
  type = "Other",

  }

  van Tuin, R, Verhoeven, P, Rosloot, J, Weijnen-Derkx, MPM, Looman, BHM & Geers, FAM 2011, Arbeid in beweging : trends rondom arbeidsmarkt en onderwijs agrarische sector Greenport Duin- en bollengebied. Praktijkonderzoek Plant & Omgeving B.V., Lisse.

  Arbeid in beweging : trends rondom arbeidsmarkt en onderwijs agrarische sector Greenport Duin- en bollengebied. / van Tuin, R.; Verhoeven, P.; Rosloot, J.; Weijnen-Derkx, M.P.M.; Looman, B.H.M.; Geers, F.A.M.

  Lisse : Praktijkonderzoek Plant & Omgeving B.V.. 2011, .

  Research output: Other contributionPamphlet

  TY - GEN

  T1 - Arbeid in beweging : trends rondom arbeidsmarkt en onderwijs agrarische sector Greenport Duin- en bollengebied

  AU - van Tuin, R.

  AU - Verhoeven, P.

  AU - Rosloot, J.

  AU - Weijnen-Derkx, M.P.M.

  AU - Looman, B.H.M.

  AU - Geers, F.A.M.

  PY - 2011

  Y1 - 2011

  N2 - Het in stand houden van kwalitatief goede opleidingen wordt gezien als een probleem voor de hele groene sector. Een ander probleem vormen medewerkers die niet zijn meegegroeid met nieuwe ontwikkelingen binnen de glastuinbouw. Flexibiliteit is een ander belangrijk punt voor de hele sector. De Greenport kan een rol spelen in gesprekken met de gemeente, bijvoorbeeld op het gebied van wetgeving en huisvesting van Poolse medewerkers. De Greenport kan ook een rol spelen in voorlichting, imago-verbetering van de sector en in het regelen van cursussen in de regio (spuitlicentie, BHV, heftruck).

  AB - Het in stand houden van kwalitatief goede opleidingen wordt gezien als een probleem voor de hele groene sector. Een ander probleem vormen medewerkers die niet zijn meegegroeid met nieuwe ontwikkelingen binnen de glastuinbouw. Flexibiliteit is een ander belangrijk punt voor de hele sector. De Greenport kan een rol spelen in gesprekken met de gemeente, bijvoorbeeld op het gebied van wetgeving en huisvesting van Poolse medewerkers. De Greenport kan ook een rol spelen in voorlichting, imago-verbetering van de sector en in het regelen van cursussen in de regio (spuitlicentie, BHV, heftruck).

  KW - sierteelt

  KW - arbeid (werk)

  KW - personeel

  KW - vakbekwaamheid

  KW - arbeidskrachten

  KW - agrarisch onderwijs

  KW - bijscholing

  KW - middenkader

  KW - seizoenarbeid

  KW - ornamental horticulture

  KW - labour

  KW - personnel

  KW - professional competence

  KW - labor force

  KW - agricultural education

  KW - continuing training

  KW - middle management

  KW - seasonal labour

  M3 - Pamphlet

  PB - Praktijkonderzoek Plant & Omgeving B.V.

  CY - Lisse

  ER -