Antistoffen tegen Schmallenbergvirus in 70% van de melkveepopulatie in Nederland

Research output: Non-textual formWeb publication/siteProfessional

Abstract

In opdracht van het Ministerie van EL&I heeft het Central Veterinary Institute (CVI) een onderzoek uitgevoerd naar antistoffen tegen het Schmallenbergvirus in de melkveepopulatie in Nederland, omdat vermoed werd dat het aantal klinische verdenkingen van dit virus maar een topje van de ijsberg was van het werkelijk aantal geïnfecteerde dieren. Met dit zogeheten prevalentieonderzoek kan het percentage van met het Schmallenbergvirus geïnfecteerde dieren worden ingeschat.
LanguageDutch
Place of Publication[Wageningen]
PublisherWageningen UR, Centraal Veterinair Instituut
Media of outputOnline
Publication statusPublished - 2012

Keywords

  • schmallenberg virus
  • antibody testing
  • dairy cattle
  • animal diseases
  • viral diseases
  • disease prevalence

Cite this

Elbers, A. R. W. (Author). (2012). Antistoffen tegen Schmallenbergvirus in 70% van de melkveepopulatie in Nederland. Web publication/site, [Wageningen]: Wageningen UR, Centraal Veterinair Instituut.
@misc{42c381e1ac3e41aaa9fb329c8704b1f0,
title = "Antistoffen tegen Schmallenbergvirus in 70{\%} van de melkveepopulatie in Nederland",
abstract = "In opdracht van het Ministerie van EL&I heeft het Central Veterinary Institute (CVI) een onderzoek uitgevoerd naar antistoffen tegen het Schmallenbergvirus in de melkveepopulatie in Nederland, omdat vermoed werd dat het aantal klinische verdenkingen van dit virus maar een topje van de ijsberg was van het werkelijk aantal ge{\"i}nfecteerde dieren. Met dit zogeheten prevalentieonderzoek kan het percentage van met het Schmallenbergvirus ge{\"i}nfecteerde dieren worden ingeschat.",
keywords = "schmallenbergvirus, antistoftesten, melkvee, dierziekten, virusziekten, ziekteprevalentie, schmallenberg virus, antibody testing, dairy cattle, animal diseases, viral diseases, disease prevalence",
author = "A.R.W. Elbers",
year = "2012",
language = "Dutch",
publisher = "Wageningen UR, Centraal Veterinair Instituut",

}

Elbers, ARW, Antistoffen tegen Schmallenbergvirus in 70% van de melkveepopulatie in Nederland, 2012, Web publication/site, Wageningen UR, Centraal Veterinair Instituut, [Wageningen].
Antistoffen tegen Schmallenbergvirus in 70% van de melkveepopulatie in Nederland. Elbers, A.R.W. (Author). 2012. [Wageningen] : Wageningen UR, Centraal Veterinair Instituut.

Research output: Non-textual formWeb publication/siteProfessional

TY - ADVS

T1 - Antistoffen tegen Schmallenbergvirus in 70% van de melkveepopulatie in Nederland

AU - Elbers, A.R.W.

PY - 2012

Y1 - 2012

N2 - In opdracht van het Ministerie van EL&I heeft het Central Veterinary Institute (CVI) een onderzoek uitgevoerd naar antistoffen tegen het Schmallenbergvirus in de melkveepopulatie in Nederland, omdat vermoed werd dat het aantal klinische verdenkingen van dit virus maar een topje van de ijsberg was van het werkelijk aantal geïnfecteerde dieren. Met dit zogeheten prevalentieonderzoek kan het percentage van met het Schmallenbergvirus geïnfecteerde dieren worden ingeschat.

AB - In opdracht van het Ministerie van EL&I heeft het Central Veterinary Institute (CVI) een onderzoek uitgevoerd naar antistoffen tegen het Schmallenbergvirus in de melkveepopulatie in Nederland, omdat vermoed werd dat het aantal klinische verdenkingen van dit virus maar een topje van de ijsberg was van het werkelijk aantal geïnfecteerde dieren. Met dit zogeheten prevalentieonderzoek kan het percentage van met het Schmallenbergvirus geïnfecteerde dieren worden ingeschat.

KW - schmallenbergvirus

KW - antistoftesten

KW - melkvee

KW - dierziekten

KW - virusziekten

KW - ziekteprevalentie

KW - schmallenberg virus

KW - antibody testing

KW - dairy cattle

KW - animal diseases

KW - viral diseases

KW - disease prevalence

M3 - Web publication/site

PB - Wageningen UR, Centraal Veterinair Instituut

CY - [Wageningen]

ER -

Elbers ARW (Author). Antistoffen tegen Schmallenbergvirus in 70% van de melkveepopulatie in Nederland [Wageningen]: Wageningen UR, Centraal Veterinair Instituut. 2012.