Analyse van residugegevens en spuitschema's in kleinfruit (rode bes)

  Research output: Book/ReportReportProfessional

  Abstract

  Residuen van gewasbeschermingsmiddelen op vruchten zijn in toenemende mate een probleem voor de afzet. Door retailers worden steeds hogere eisen gesteld aan het aantal verschillende residuen dat mag worden aangetroffen en aan het residuniveau dat geaccepteerd wordt (bovenwettelijke eisen). In kleinfruit (m.n. rode bessen) zijn hierdoor in de afgelopen jaren problemen ontstaan, omdat veel verschillende actieve stoffen in de residu-analyses worden teruggevonden, en de hoeveelheid residu soms de MRL-waarde nadert. Om aan de eisen van de retail te kunnen voldoen is het noodzakelijk dat het aantal stoffen dat bij residu-analyses wordt aangetoond vermindert én het residuniveau wordt verlaagd. Tevens werden bijbehorende spuitschema’s geanalyseerd.
  Original languageDutch
  Place of PublicationRandwijk
  PublisherPraktijkonderzoek Plant en Omgeving, Bloembollen, Boomkwekerij & Fruit
  Number of pages23
  Publication statusPublished - 2013

  Publication series

  NamePPO
  PublisherPraktijkonderzoek Plant en Omgeving, Bloembollen, Boomkwekerij & Fruit
  No.2013-04

  Keywords

  • fruit growing
  • berries
  • small fruits
  • pesticide residues
  • residues
  • quality controls
  • spraying
  • analysis
  • agricultural research

  Cite this

  Wenneker, M. (2013). Analyse van residugegevens en spuitschema's in kleinfruit (rode bes). (PPO; No. 2013-04). Randwijk: Praktijkonderzoek Plant en Omgeving, Bloembollen, Boomkwekerij & Fruit.
  Wenneker, M. / Analyse van residugegevens en spuitschema's in kleinfruit (rode bes). Randwijk : Praktijkonderzoek Plant en Omgeving, Bloembollen, Boomkwekerij & Fruit, 2013. 23 p. (PPO; 2013-04).
  @book{2ef9797050c348a097e98f987f5d6b51,
  title = "Analyse van residugegevens en spuitschema's in kleinfruit (rode bes)",
  abstract = "Residuen van gewasbeschermingsmiddelen op vruchten zijn in toenemende mate een probleem voor de afzet. Door retailers worden steeds hogere eisen gesteld aan het aantal verschillende residuen dat mag worden aangetroffen en aan het residuniveau dat geaccepteerd wordt (bovenwettelijke eisen). In kleinfruit (m.n. rode bessen) zijn hierdoor in de afgelopen jaren problemen ontstaan, omdat veel verschillende actieve stoffen in de residu-analyses worden teruggevonden, en de hoeveelheid residu soms de MRL-waarde nadert. Om aan de eisen van de retail te kunnen voldoen is het noodzakelijk dat het aantal stoffen dat bij residu-analyses wordt aangetoond vermindert {\'e}n het residuniveau wordt verlaagd. Tevens werden bijbehorende spuitschema’s geanalyseerd.",
  keywords = "fruitteelt, bessen, kleinfruit, pesticidenresiduen, residuen, kwaliteitscontroles, spuiten, analyse, landbouwkundig onderzoek, fruit growing, berries, small fruits, pesticide residues, residues, quality controls, spraying, analysis, agricultural research",
  author = "M. Wenneker",
  year = "2013",
  language = "Dutch",
  series = "PPO",
  publisher = "Praktijkonderzoek Plant en Omgeving, Bloembollen, Boomkwekerij & Fruit",
  number = "2013-04",

  }

  Wenneker, M 2013, Analyse van residugegevens en spuitschema's in kleinfruit (rode bes). PPO, no. 2013-04, Praktijkonderzoek Plant en Omgeving, Bloembollen, Boomkwekerij & Fruit, Randwijk.

  Analyse van residugegevens en spuitschema's in kleinfruit (rode bes). / Wenneker, M.

  Randwijk : Praktijkonderzoek Plant en Omgeving, Bloembollen, Boomkwekerij & Fruit, 2013. 23 p. (PPO; No. 2013-04).

  Research output: Book/ReportReportProfessional

  TY - BOOK

  T1 - Analyse van residugegevens en spuitschema's in kleinfruit (rode bes)

  AU - Wenneker, M.

  PY - 2013

  Y1 - 2013

  N2 - Residuen van gewasbeschermingsmiddelen op vruchten zijn in toenemende mate een probleem voor de afzet. Door retailers worden steeds hogere eisen gesteld aan het aantal verschillende residuen dat mag worden aangetroffen en aan het residuniveau dat geaccepteerd wordt (bovenwettelijke eisen). In kleinfruit (m.n. rode bessen) zijn hierdoor in de afgelopen jaren problemen ontstaan, omdat veel verschillende actieve stoffen in de residu-analyses worden teruggevonden, en de hoeveelheid residu soms de MRL-waarde nadert. Om aan de eisen van de retail te kunnen voldoen is het noodzakelijk dat het aantal stoffen dat bij residu-analyses wordt aangetoond vermindert én het residuniveau wordt verlaagd. Tevens werden bijbehorende spuitschema’s geanalyseerd.

  AB - Residuen van gewasbeschermingsmiddelen op vruchten zijn in toenemende mate een probleem voor de afzet. Door retailers worden steeds hogere eisen gesteld aan het aantal verschillende residuen dat mag worden aangetroffen en aan het residuniveau dat geaccepteerd wordt (bovenwettelijke eisen). In kleinfruit (m.n. rode bessen) zijn hierdoor in de afgelopen jaren problemen ontstaan, omdat veel verschillende actieve stoffen in de residu-analyses worden teruggevonden, en de hoeveelheid residu soms de MRL-waarde nadert. Om aan de eisen van de retail te kunnen voldoen is het noodzakelijk dat het aantal stoffen dat bij residu-analyses wordt aangetoond vermindert én het residuniveau wordt verlaagd. Tevens werden bijbehorende spuitschema’s geanalyseerd.

  KW - fruitteelt

  KW - bessen

  KW - kleinfruit

  KW - pesticidenresiduen

  KW - residuen

  KW - kwaliteitscontroles

  KW - spuiten

  KW - analyse

  KW - landbouwkundig onderzoek

  KW - fruit growing

  KW - berries

  KW - small fruits

  KW - pesticide residues

  KW - residues

  KW - quality controls

  KW - spraying

  KW - analysis

  KW - agricultural research

  M3 - Report

  T3 - PPO

  BT - Analyse van residugegevens en spuitschema's in kleinfruit (rode bes)

  PB - Praktijkonderzoek Plant en Omgeving, Bloembollen, Boomkwekerij & Fruit

  CY - Randwijk

  ER -

  Wenneker M. Analyse van residugegevens en spuitschema's in kleinfruit (rode bes). Randwijk: Praktijkonderzoek Plant en Omgeving, Bloembollen, Boomkwekerij & Fruit, 2013. 23 p. (PPO; 2013-04).