An economic analysis of adaptation to climate change under uncertainty

Research output: Thesisinternal PhD, WU

Abstract

Dit proefschrift presenteert een economische analyse van klimaatadaptatie onder onzekerheid. De economische evaluatiemethoden, multi-criteria analyse en kosten-batenanalyse worden toegepast. Een investeringsmodel gebaseerd op kosten-batenanalyse onder onzekerheid is ontwikkeld om de besluitvorming op het gebied van klimaatadaptatie te analyseren en te ondersteunen. De beleidsconclusie van dit proefschrift geeft een vijfstappenplan aan voor beleidsmakers die verantwoordelijk zijn voor het nemen van optimale investeringbeslissingen in klimaatadaptatie.
Original languageEnglish
QualificationDoctor of Philosophy
Awarding Institution
 • Wageningen University
Supervisors/Advisors
 • van Ierland, Ekko, Promotor
 • Groeneveld, Rolf, Co-promotor
 • Hellegers, Petra, Co-promotor
Award date28 Oct 2011
Place of Publication[S.l.]
Publisher
Print ISBNs9789461730459
Publication statusPublished - 2011

Keywords

 • climatic change
 • climate adaptation
 • economic analysis
 • investment policy
 • cost benefit analysis
 • multivariate analysis
 • investment decisions
 • netherlands

Cite this

@phdthesis{131a24c5c89d4bd780494c6ee340b1c7,
title = "An economic analysis of adaptation to climate change under uncertainty",
abstract = "Dit proefschrift presenteert een economische analyse van klimaatadaptatie onder onzekerheid. De economische evaluatiemethoden, multi-criteria analyse en kosten-batenanalyse worden toegepast. Een investeringsmodel gebaseerd op kosten-batenanalyse onder onzekerheid is ontwikkeld om de besluitvorming op het gebied van klimaatadaptatie te analyseren en te ondersteunen. De beleidsconclusie van dit proefschrift geeft een vijfstappenplan aan voor beleidsmakers die verantwoordelijk zijn voor het nemen van optimale investeringbeslissingen in klimaatadaptatie.",
keywords = "klimaatverandering, klimaatadaptatie, economische analyse, investeringsbeleid, kosten-batenanalyse, multivariate analyse, investeringsbeslissingen, nederland, climatic change, climate adaptation, economic analysis, investment policy, cost benefit analysis, multivariate analysis, investment decisions, netherlands",
author = "{de Bruin}, K.",
note = "WU thesis no. 5108",
year = "2011",
language = "English",
isbn = "9789461730459",
publisher = "S.n.",
school = "Wageningen University",

}

de Bruin, K 2011, 'An economic analysis of adaptation to climate change under uncertainty', Doctor of Philosophy, Wageningen University, [S.l.].

An economic analysis of adaptation to climate change under uncertainty. / de Bruin, K.

[S.l.] : S.n., 2011. 179 p.

Research output: Thesisinternal PhD, WU

TY - THES

T1 - An economic analysis of adaptation to climate change under uncertainty

AU - de Bruin, K.

N1 - WU thesis no. 5108

PY - 2011

Y1 - 2011

N2 - Dit proefschrift presenteert een economische analyse van klimaatadaptatie onder onzekerheid. De economische evaluatiemethoden, multi-criteria analyse en kosten-batenanalyse worden toegepast. Een investeringsmodel gebaseerd op kosten-batenanalyse onder onzekerheid is ontwikkeld om de besluitvorming op het gebied van klimaatadaptatie te analyseren en te ondersteunen. De beleidsconclusie van dit proefschrift geeft een vijfstappenplan aan voor beleidsmakers die verantwoordelijk zijn voor het nemen van optimale investeringbeslissingen in klimaatadaptatie.

AB - Dit proefschrift presenteert een economische analyse van klimaatadaptatie onder onzekerheid. De economische evaluatiemethoden, multi-criteria analyse en kosten-batenanalyse worden toegepast. Een investeringsmodel gebaseerd op kosten-batenanalyse onder onzekerheid is ontwikkeld om de besluitvorming op het gebied van klimaatadaptatie te analyseren en te ondersteunen. De beleidsconclusie van dit proefschrift geeft een vijfstappenplan aan voor beleidsmakers die verantwoordelijk zijn voor het nemen van optimale investeringbeslissingen in klimaatadaptatie.

KW - klimaatverandering

KW - klimaatadaptatie

KW - economische analyse

KW - investeringsbeleid

KW - kosten-batenanalyse

KW - multivariate analyse

KW - investeringsbeslissingen

KW - nederland

KW - climatic change

KW - climate adaptation

KW - economic analysis

KW - investment policy

KW - cost benefit analysis

KW - multivariate analysis

KW - investment decisions

KW - netherlands

M3 - internal PhD, WU

SN - 9789461730459

PB - S.n.

CY - [S.l.]

ER -