Amino-oxyazijnzuur (AOA) in anjers : ontwikkeling van een HPLC methode

M.L. Essers, P.C.H. Hollman, J.J. van Oostrom, J.H. Slangen, H. Herstel

Research output: Book/ReportReportProfessional

Abstract

Voor een langer vaasleven worden anjers momenteel na het afsnijden gedurende enige tijd geplaatst in een oplossing van zilverthiosulfaat. Zilverthiosulfaat is uit milieu oogpunt echter minder gewenst. Uit praktijkonderzoek is gebleken dat amino-oxyazijnzuur (AOA) ook het vaasleven verlengt. Voor de acceptatie van het AOA in de anjerteelt is het echter noodzakelijk aan te kunnen tonen of een anjer al dan niet behandeld is met AOA. Doel van het hier beschreven onderzoek was om een methode te ontwikkelen voor het bepalen van AOA in met deze stof behandelde anjers.
Original languageDutch
Place of PublicationWageningen
PublisherRIKILT
Number of pages36
Publication statusPublished - 1989

Publication series

NameRapport / RIKILT
No.89.20

Keywords

  • acetic acid
  • derivatives
  • cut flowers
  • hplc
  • dianthus caryophyllus

Cite this

Essers, M. L., Hollman, P. C. H., van Oostrom, J. J., Slangen, J. H., & Herstel, H. (1989). Amino-oxyazijnzuur (AOA) in anjers : ontwikkeling van een HPLC methode. (Rapport / RIKILT; No. 89.20). Wageningen: RIKILT.
Essers, M.L. ; Hollman, P.C.H. ; van Oostrom, J.J. ; Slangen, J.H. ; Herstel, H. / Amino-oxyazijnzuur (AOA) in anjers : ontwikkeling van een HPLC methode. Wageningen : RIKILT, 1989. 36 p. (Rapport / RIKILT; 89.20).
@book{26dae5aa6a8544f792d170b3c7c1bd60,
title = "Amino-oxyazijnzuur (AOA) in anjers : ontwikkeling van een HPLC methode",
abstract = "Voor een langer vaasleven worden anjers momenteel na het afsnijden gedurende enige tijd geplaatst in een oplossing van zilverthiosulfaat. Zilverthiosulfaat is uit milieu oogpunt echter minder gewenst. Uit praktijkonderzoek is gebleken dat amino-oxyazijnzuur (AOA) ook het vaasleven verlengt. Voor de acceptatie van het AOA in de anjerteelt is het echter noodzakelijk aan te kunnen tonen of een anjer al dan niet behandeld is met AOA. Doel van het hier beschreven onderzoek was om een methode te ontwikkelen voor het bepalen van AOA in met deze stof behandelde anjers.",
keywords = "azijnzuur, derivaten, snijbloemen, hplc, dianthus caryophyllus, acetic acid, derivatives, cut flowers, hplc, dianthus caryophyllus",
author = "M.L. Essers and P.C.H. Hollman and {van Oostrom}, J.J. and J.H. Slangen and H. Herstel",
note = "Pr.nr. 505.0200 Ontwikkeling methoden voor het bepalen van diverse additieven in levensmiddelen",
year = "1989",
language = "Dutch",
series = "Rapport / RIKILT",
publisher = "RIKILT",
number = "89.20",

}

Essers, ML, Hollman, PCH, van Oostrom, JJ, Slangen, JH & Herstel, H 1989, Amino-oxyazijnzuur (AOA) in anjers : ontwikkeling van een HPLC methode. Rapport / RIKILT, no. 89.20, RIKILT, Wageningen.

Amino-oxyazijnzuur (AOA) in anjers : ontwikkeling van een HPLC methode. / Essers, M.L.; Hollman, P.C.H.; van Oostrom, J.J.; Slangen, J.H.; Herstel, H.

Wageningen : RIKILT, 1989. 36 p. (Rapport / RIKILT; No. 89.20).

Research output: Book/ReportReportProfessional

TY - BOOK

T1 - Amino-oxyazijnzuur (AOA) in anjers : ontwikkeling van een HPLC methode

AU - Essers, M.L.

AU - Hollman, P.C.H.

AU - van Oostrom, J.J.

AU - Slangen, J.H.

AU - Herstel, H.

N1 - Pr.nr. 505.0200 Ontwikkeling methoden voor het bepalen van diverse additieven in levensmiddelen

PY - 1989

Y1 - 1989

N2 - Voor een langer vaasleven worden anjers momenteel na het afsnijden gedurende enige tijd geplaatst in een oplossing van zilverthiosulfaat. Zilverthiosulfaat is uit milieu oogpunt echter minder gewenst. Uit praktijkonderzoek is gebleken dat amino-oxyazijnzuur (AOA) ook het vaasleven verlengt. Voor de acceptatie van het AOA in de anjerteelt is het echter noodzakelijk aan te kunnen tonen of een anjer al dan niet behandeld is met AOA. Doel van het hier beschreven onderzoek was om een methode te ontwikkelen voor het bepalen van AOA in met deze stof behandelde anjers.

AB - Voor een langer vaasleven worden anjers momenteel na het afsnijden gedurende enige tijd geplaatst in een oplossing van zilverthiosulfaat. Zilverthiosulfaat is uit milieu oogpunt echter minder gewenst. Uit praktijkonderzoek is gebleken dat amino-oxyazijnzuur (AOA) ook het vaasleven verlengt. Voor de acceptatie van het AOA in de anjerteelt is het echter noodzakelijk aan te kunnen tonen of een anjer al dan niet behandeld is met AOA. Doel van het hier beschreven onderzoek was om een methode te ontwikkelen voor het bepalen van AOA in met deze stof behandelde anjers.

KW - azijnzuur

KW - derivaten

KW - snijbloemen

KW - hplc

KW - dianthus caryophyllus

KW - acetic acid

KW - derivatives

KW - cut flowers

KW - hplc

KW - dianthus caryophyllus

M3 - Report

T3 - Rapport / RIKILT

BT - Amino-oxyazijnzuur (AOA) in anjers : ontwikkeling van een HPLC methode

PB - RIKILT

CY - Wageningen

ER -

Essers ML, Hollman PCH, van Oostrom JJ, Slangen JH, Herstel H. Amino-oxyazijnzuur (AOA) in anjers : ontwikkeling van een HPLC methode. Wageningen: RIKILT, 1989. 36 p. (Rapport / RIKILT; 89.20).