Alternating field activated carbon fluidized bed electrode for water disinfection

J. Racyte

Research output: Thesisinternal PhD, WU

Abstract

Zoetwaterschaarste is een groot probleem voor de volksgezondheid. Ongeveer 10 % van de wereldbevolking heeft geen toegang tot veilig drinkwater en 36 % van de bevolking heeft geen basis sanitaire voorzieningen. Het grootste deel van deze mensen leeft in waterschaarse gebieden en hergebruik van water is relevant om te voorzien in de benodigde hoeveelheid zoet water. Om meer water te hergebruiken zou behandeld afvalwater gebruikt kunnen worden voor bijvoorbeeld irrigatie. Disinfectie van hergebruikt afvalwater is dan belangrijk om de veiligheid van mens en dier te waarborgen. Een mogelijke alternatieve manier van desinfectie is gebaseerd op het gebruik van elektrische velden. Sterke elektrische velden (bijvoorbeeld als gepulseerde elektrische velden) voor desinfectie van water worden al enige decennia toegepast. Echter, deze technologie maakt gebruik van een sterk elektrisch veld, wat problematisch is voor troebel water die veel organische stof bevatten. Dit kan worden vermeden door gebruik te maken van een zwak, wisselend elektrisch veld gecombineerd met een gefluïdiseerd bed elektrode (FBE) van granulaire actieve kool (GAC). Het doel van dit proefschrift is om het principe aan te tonen van deze FBE desinfectietechnologie en om de belangrijkste componenten van het onderliggende mechanisme te beschrijven.
Original languageEnglish
QualificationDoctor of Philosophy
Awarding Institution
 • Wageningen University
Supervisors/Advisors
 • Rijnaarts, Huub, Promotor
 • Bruning, Harry, Co-promotor
 • Yntema, D.R., Co-promotor, External person
Award date20 Sep 2013
Place of PublicationS.l.
Publisher
Print ISBNs9789461736260
Publication statusPublished - 2013

Keywords

 • disinfection
 • water reuse
 • waste water treatment
 • polluted water
 • electric field
 • fluidized beds
 • electrodes
 • activated carbon
 • environmental technology

Cite this

@phdthesis{dc9f87652f02402795ba8b920727812f,
title = "Alternating field activated carbon fluidized bed electrode for water disinfection",
abstract = "Zoetwaterschaarste is een groot probleem voor de volksgezondheid. Ongeveer 10 {\%} van de wereldbevolking heeft geen toegang tot veilig drinkwater en 36 {\%} van de bevolking heeft geen basis sanitaire voorzieningen. Het grootste deel van deze mensen leeft in waterschaarse gebieden en hergebruik van water is relevant om te voorzien in de benodigde hoeveelheid zoet water. Om meer water te hergebruiken zou behandeld afvalwater gebruikt kunnen worden voor bijvoorbeeld irrigatie. Disinfectie van hergebruikt afvalwater is dan belangrijk om de veiligheid van mens en dier te waarborgen. Een mogelijke alternatieve manier van desinfectie is gebaseerd op het gebruik van elektrische velden. Sterke elektrische velden (bijvoorbeeld als gepulseerde elektrische velden) voor desinfectie van water worden al enige decennia toegepast. Echter, deze technologie maakt gebruik van een sterk elektrisch veld, wat problematisch is voor troebel water die veel organische stof bevatten. Dit kan worden vermeden door gebruik te maken van een zwak, wisselend elektrisch veld gecombineerd met een geflu{\"i}diseerd bed elektrode (FBE) van granulaire actieve kool (GAC). Het doel van dit proefschrift is om het principe aan te tonen van deze FBE desinfectietechnologie en om de belangrijkste componenten van het onderliggende mechanisme te beschrijven.",
keywords = "desinfectie, hergebruik van water, afvalwaterbehandeling, verontreinigd water, elektrisch veld, wervelbedden, elektrodes, actieve kool, milieutechnologie, disinfection, water reuse, waste water treatment, polluted water, electric field, fluidized beds, electrodes, activated carbon, environmental technology",
author = "J. Racyte",
note = "WU thesis 5546",
year = "2013",
language = "English",
isbn = "9789461736260",
publisher = "s.n.",
school = "Wageningen University",

}

Racyte, J 2013, 'Alternating field activated carbon fluidized bed electrode for water disinfection', Doctor of Philosophy, Wageningen University, S.l..

Alternating field activated carbon fluidized bed electrode for water disinfection. / Racyte, J.

S.l. : s.n., 2013. 230 p.

Research output: Thesisinternal PhD, WU

TY - THES

T1 - Alternating field activated carbon fluidized bed electrode for water disinfection

AU - Racyte, J.

N1 - WU thesis 5546

PY - 2013

Y1 - 2013

N2 - Zoetwaterschaarste is een groot probleem voor de volksgezondheid. Ongeveer 10 % van de wereldbevolking heeft geen toegang tot veilig drinkwater en 36 % van de bevolking heeft geen basis sanitaire voorzieningen. Het grootste deel van deze mensen leeft in waterschaarse gebieden en hergebruik van water is relevant om te voorzien in de benodigde hoeveelheid zoet water. Om meer water te hergebruiken zou behandeld afvalwater gebruikt kunnen worden voor bijvoorbeeld irrigatie. Disinfectie van hergebruikt afvalwater is dan belangrijk om de veiligheid van mens en dier te waarborgen. Een mogelijke alternatieve manier van desinfectie is gebaseerd op het gebruik van elektrische velden. Sterke elektrische velden (bijvoorbeeld als gepulseerde elektrische velden) voor desinfectie van water worden al enige decennia toegepast. Echter, deze technologie maakt gebruik van een sterk elektrisch veld, wat problematisch is voor troebel water die veel organische stof bevatten. Dit kan worden vermeden door gebruik te maken van een zwak, wisselend elektrisch veld gecombineerd met een gefluïdiseerd bed elektrode (FBE) van granulaire actieve kool (GAC). Het doel van dit proefschrift is om het principe aan te tonen van deze FBE desinfectietechnologie en om de belangrijkste componenten van het onderliggende mechanisme te beschrijven.

AB - Zoetwaterschaarste is een groot probleem voor de volksgezondheid. Ongeveer 10 % van de wereldbevolking heeft geen toegang tot veilig drinkwater en 36 % van de bevolking heeft geen basis sanitaire voorzieningen. Het grootste deel van deze mensen leeft in waterschaarse gebieden en hergebruik van water is relevant om te voorzien in de benodigde hoeveelheid zoet water. Om meer water te hergebruiken zou behandeld afvalwater gebruikt kunnen worden voor bijvoorbeeld irrigatie. Disinfectie van hergebruikt afvalwater is dan belangrijk om de veiligheid van mens en dier te waarborgen. Een mogelijke alternatieve manier van desinfectie is gebaseerd op het gebruik van elektrische velden. Sterke elektrische velden (bijvoorbeeld als gepulseerde elektrische velden) voor desinfectie van water worden al enige decennia toegepast. Echter, deze technologie maakt gebruik van een sterk elektrisch veld, wat problematisch is voor troebel water die veel organische stof bevatten. Dit kan worden vermeden door gebruik te maken van een zwak, wisselend elektrisch veld gecombineerd met een gefluïdiseerd bed elektrode (FBE) van granulaire actieve kool (GAC). Het doel van dit proefschrift is om het principe aan te tonen van deze FBE desinfectietechnologie en om de belangrijkste componenten van het onderliggende mechanisme te beschrijven.

KW - desinfectie

KW - hergebruik van water

KW - afvalwaterbehandeling

KW - verontreinigd water

KW - elektrisch veld

KW - wervelbedden

KW - elektrodes

KW - actieve kool

KW - milieutechnologie

KW - disinfection

KW - water reuse

KW - waste water treatment

KW - polluted water

KW - electric field

KW - fluidized beds

KW - electrodes

KW - activated carbon

KW - environmental technology

M3 - internal PhD, WU

SN - 9789461736260

PB - s.n.

CY - S.l.

ER -