Alternaria dauci in peen, projectjaar 2000

M.C. Plentinger, P.J. Wanten, H.T.A.M. Schepers

  Research output: Book/ReportReportProfessional

  Abstract

  In het jaar 2001 werden twee veldproeven uitgevoerd waarin fungiciden werden beproefd tegen Alternaria dauci in peen. De proefvelden werden op het PPO-AGV in Lelystad en in Meterik aangelegd. Het doel van het project was na te gaan of fungiciden die toegelaten zijn in andere gewassen of nog niet in Nederland zijn toegelaten, werkzaam zijn tegen Alternaria dauci in peen. Gewascontrole vond plaats door planten te beoordelen op een bladaantasting door Alternaria dauci. De aantasting werd regelmatig beoordeeld aan de hand van een ziekte-index. In dit tweede proefjaar werd gekeken naar de effectiviteit van de middelen op Alternaria en werden geen opbrengstgegevens verzameld.
  Original languageDutch
  Place of PublicationLelystad
  PublisherPraktijkonderzoek voor de Akkerbouw en de Vollegrondsgroenten
  Number of pages59
  Publication statusPublished - 2010

  Keywords

  • vegetable growing
  • field crops
  • daucus carota
  • plant protection
  • fungal diseases
  • chemical control
  • fungicides
  • alternaria
  • station tests

  Cite this

  Plentinger, M. C., Wanten, P. J., & Schepers, H. T. A. M. (2010). Alternaria dauci in peen, projectjaar 2000. Lelystad: Praktijkonderzoek voor de Akkerbouw en de Vollegrondsgroenten.
  Plentinger, M.C. ; Wanten, P.J. ; Schepers, H.T.A.M. / Alternaria dauci in peen, projectjaar 2000. Lelystad : Praktijkonderzoek voor de Akkerbouw en de Vollegrondsgroenten, 2010. 59 p.
  @book{1248acd8a3d04c6f977a64c08b2328b4,
  title = "Alternaria dauci in peen, projectjaar 2000",
  abstract = "In het jaar 2001 werden twee veldproeven uitgevoerd waarin fungiciden werden beproefd tegen Alternaria dauci in peen. De proefvelden werden op het PPO-AGV in Lelystad en in Meterik aangelegd. Het doel van het project was na te gaan of fungiciden die toegelaten zijn in andere gewassen of nog niet in Nederland zijn toegelaten, werkzaam zijn tegen Alternaria dauci in peen. Gewascontrole vond plaats door planten te beoordelen op een bladaantasting door Alternaria dauci. De aantasting werd regelmatig beoordeeld aan de hand van een ziekte-index. In dit tweede proefjaar werd gekeken naar de effectiviteit van de middelen op Alternaria en werden geen opbrengstgegevens verzameld.",
  keywords = "groenteteelt, veldgewassen, daucus carota, gewasbescherming, schimmelziekten, chemische bestrijding, fungiciden, alternaria, proeven op proefstations, vegetable growing, field crops, daucus carota, plant protection, fungal diseases, chemical control, fungicides, alternaria, station tests",
  author = "M.C. Plentinger and P.J. Wanten and H.T.A.M. Schepers",
  year = "2010",
  language = "Dutch",
  publisher = "Praktijkonderzoek voor de Akkerbouw en de Vollegrondsgroenten",

  }

  Plentinger, MC, Wanten, PJ & Schepers, HTAM 2010, Alternaria dauci in peen, projectjaar 2000. Praktijkonderzoek voor de Akkerbouw en de Vollegrondsgroenten, Lelystad.

  Alternaria dauci in peen, projectjaar 2000. / Plentinger, M.C.; Wanten, P.J.; Schepers, H.T.A.M.

  Lelystad : Praktijkonderzoek voor de Akkerbouw en de Vollegrondsgroenten, 2010. 59 p.

  Research output: Book/ReportReportProfessional

  TY - BOOK

  T1 - Alternaria dauci in peen, projectjaar 2000

  AU - Plentinger, M.C.

  AU - Wanten, P.J.

  AU - Schepers, H.T.A.M.

  PY - 2010

  Y1 - 2010

  N2 - In het jaar 2001 werden twee veldproeven uitgevoerd waarin fungiciden werden beproefd tegen Alternaria dauci in peen. De proefvelden werden op het PPO-AGV in Lelystad en in Meterik aangelegd. Het doel van het project was na te gaan of fungiciden die toegelaten zijn in andere gewassen of nog niet in Nederland zijn toegelaten, werkzaam zijn tegen Alternaria dauci in peen. Gewascontrole vond plaats door planten te beoordelen op een bladaantasting door Alternaria dauci. De aantasting werd regelmatig beoordeeld aan de hand van een ziekte-index. In dit tweede proefjaar werd gekeken naar de effectiviteit van de middelen op Alternaria en werden geen opbrengstgegevens verzameld.

  AB - In het jaar 2001 werden twee veldproeven uitgevoerd waarin fungiciden werden beproefd tegen Alternaria dauci in peen. De proefvelden werden op het PPO-AGV in Lelystad en in Meterik aangelegd. Het doel van het project was na te gaan of fungiciden die toegelaten zijn in andere gewassen of nog niet in Nederland zijn toegelaten, werkzaam zijn tegen Alternaria dauci in peen. Gewascontrole vond plaats door planten te beoordelen op een bladaantasting door Alternaria dauci. De aantasting werd regelmatig beoordeeld aan de hand van een ziekte-index. In dit tweede proefjaar werd gekeken naar de effectiviteit van de middelen op Alternaria en werden geen opbrengstgegevens verzameld.

  KW - groenteteelt

  KW - veldgewassen

  KW - daucus carota

  KW - gewasbescherming

  KW - schimmelziekten

  KW - chemische bestrijding

  KW - fungiciden

  KW - alternaria

  KW - proeven op proefstations

  KW - vegetable growing

  KW - field crops

  KW - daucus carota

  KW - plant protection

  KW - fungal diseases

  KW - chemical control

  KW - fungicides

  KW - alternaria

  KW - station tests

  M3 - Report

  BT - Alternaria dauci in peen, projectjaar 2000

  PB - Praktijkonderzoek voor de Akkerbouw en de Vollegrondsgroenten

  CY - Lelystad

  ER -

  Plentinger MC, Wanten PJ, Schepers HTAM. Alternaria dauci in peen, projectjaar 2000. Lelystad: Praktijkonderzoek voor de Akkerbouw en de Vollegrondsgroenten, 2010. 59 p.