Allemaal andersdenkenden: omgaan met cultuurverschillen

G. Hofstede, G.J. Hofstede, M. Minkov

Research output: Book/ReportBookProfessional

Abstract

Mensen uit andere landen denken, voelen en handelen anders dan wij hier gewend zijn. Ook landgenoten uit een andere streek of een andere sociale klasse gedragen zich vaak anders dan wij. In een open samenleving komt iedereen vaker met zulke andersdenkenden in aanraking dan vroeger. Voor die anderen zijn wij de andersdenkenden. Wat ons scheidt is de "cultuur" waarin we zijn opgegroeid, de met de paplepel ingegoten en daardoor vaak onbewuste waarden die maken dat wij "normaal" vinden wat anderen slecht vinden, en vies wat voor anderen schoon is. Allemaal andersdenkenden laat zien wat deze verschillen betekenen voor onze persoonlijkheid, onze gezondheid, ons gezinsleven, ons onderwijs, ons werk, onze overheid en voor de dingen waar we in geloven. Het gaat dieper in op de verschillende manieren waarop organisaties functioneren, zowel van land tot land als binnen een en hetzelfde land, en op wat er gebeurt als verschillende culturen elkaar ontmoeten.
Original languageDutch
Place of PublicationAmsterdam/Antwerpen
PublisherUitgeverij Contact
Number of pages572
ISBN (Print)9789025419851
Publication statusPublished - 2011

Keywords

 • races
 • ethnic groups
 • psychology
 • cross cultural studies
 • culture
 • socialization
 • race relations
 • sociology
 • cultural sociology
 • communication
 • nonverbal communication
 • groups
 • organizations
 • social interaction
 • social anthropology

Cite this

Hofstede, G., Hofstede, G. J., & Minkov, M. (2011). Allemaal andersdenkenden: omgaan met cultuurverschillen. Amsterdam/Antwerpen: Uitgeverij Contact.
Hofstede, G. ; Hofstede, G.J. ; Minkov, M. / Allemaal andersdenkenden: omgaan met cultuurverschillen. Amsterdam/Antwerpen : Uitgeverij Contact, 2011. 572 p.
@book{72a86cfef6d64022b3484d26452bcf84,
title = "Allemaal andersdenkenden: omgaan met cultuurverschillen",
abstract = "Mensen uit andere landen denken, voelen en handelen anders dan wij hier gewend zijn. Ook landgenoten uit een andere streek of een andere sociale klasse gedragen zich vaak anders dan wij. In een open samenleving komt iedereen vaker met zulke andersdenkenden in aanraking dan vroeger. Voor die anderen zijn wij de andersdenkenden. Wat ons scheidt is de {"}cultuur{"} waarin we zijn opgegroeid, de met de paplepel ingegoten en daardoor vaak onbewuste waarden die maken dat wij {"}normaal{"} vinden wat anderen slecht vinden, en vies wat voor anderen schoon is. Allemaal andersdenkenden laat zien wat deze verschillen betekenen voor onze persoonlijkheid, onze gezondheid, ons gezinsleven, ons onderwijs, ons werk, onze overheid en voor de dingen waar we in geloven. Het gaat dieper in op de verschillende manieren waarop organisaties functioneren, zowel van land tot land als binnen een en hetzelfde land, en op wat er gebeurt als verschillende culturen elkaar ontmoeten.",
keywords = "rassen (taxonomisch), etnische groepen, psychologie, intercultureel onderzoek, cultuur, socialisatie, interraciale relaties, sociologie, cultuursociologie, communicatie, niet-verbale communicatie, groepen, organisaties, sociale interactie, sociale antropologie, races, ethnic groups, psychology, cross cultural studies, culture, socialization, race relations, sociology, cultural sociology, communication, nonverbal communication, groups, organizations, social interaction, social anthropology",
author = "G. Hofstede and G.J. Hofstede and M. Minkov",
year = "2011",
language = "Dutch",
isbn = "9789025419851",
publisher = "Uitgeverij Contact",

}

Hofstede, G, Hofstede, GJ & Minkov, M 2011, Allemaal andersdenkenden: omgaan met cultuurverschillen. Uitgeverij Contact, Amsterdam/Antwerpen.

Allemaal andersdenkenden: omgaan met cultuurverschillen. / Hofstede, G.; Hofstede, G.J.; Minkov, M.

Amsterdam/Antwerpen : Uitgeverij Contact, 2011. 572 p.

Research output: Book/ReportBookProfessional

TY - BOOK

T1 - Allemaal andersdenkenden: omgaan met cultuurverschillen

AU - Hofstede, G.

AU - Hofstede, G.J.

AU - Minkov, M.

PY - 2011

Y1 - 2011

N2 - Mensen uit andere landen denken, voelen en handelen anders dan wij hier gewend zijn. Ook landgenoten uit een andere streek of een andere sociale klasse gedragen zich vaak anders dan wij. In een open samenleving komt iedereen vaker met zulke andersdenkenden in aanraking dan vroeger. Voor die anderen zijn wij de andersdenkenden. Wat ons scheidt is de "cultuur" waarin we zijn opgegroeid, de met de paplepel ingegoten en daardoor vaak onbewuste waarden die maken dat wij "normaal" vinden wat anderen slecht vinden, en vies wat voor anderen schoon is. Allemaal andersdenkenden laat zien wat deze verschillen betekenen voor onze persoonlijkheid, onze gezondheid, ons gezinsleven, ons onderwijs, ons werk, onze overheid en voor de dingen waar we in geloven. Het gaat dieper in op de verschillende manieren waarop organisaties functioneren, zowel van land tot land als binnen een en hetzelfde land, en op wat er gebeurt als verschillende culturen elkaar ontmoeten.

AB - Mensen uit andere landen denken, voelen en handelen anders dan wij hier gewend zijn. Ook landgenoten uit een andere streek of een andere sociale klasse gedragen zich vaak anders dan wij. In een open samenleving komt iedereen vaker met zulke andersdenkenden in aanraking dan vroeger. Voor die anderen zijn wij de andersdenkenden. Wat ons scheidt is de "cultuur" waarin we zijn opgegroeid, de met de paplepel ingegoten en daardoor vaak onbewuste waarden die maken dat wij "normaal" vinden wat anderen slecht vinden, en vies wat voor anderen schoon is. Allemaal andersdenkenden laat zien wat deze verschillen betekenen voor onze persoonlijkheid, onze gezondheid, ons gezinsleven, ons onderwijs, ons werk, onze overheid en voor de dingen waar we in geloven. Het gaat dieper in op de verschillende manieren waarop organisaties functioneren, zowel van land tot land als binnen een en hetzelfde land, en op wat er gebeurt als verschillende culturen elkaar ontmoeten.

KW - rassen (taxonomisch)

KW - etnische groepen

KW - psychologie

KW - intercultureel onderzoek

KW - cultuur

KW - socialisatie

KW - interraciale relaties

KW - sociologie

KW - cultuursociologie

KW - communicatie

KW - niet-verbale communicatie

KW - groepen

KW - organisaties

KW - sociale interactie

KW - sociale antropologie

KW - races

KW - ethnic groups

KW - psychology

KW - cross cultural studies

KW - culture

KW - socialization

KW - race relations

KW - sociology

KW - cultural sociology

KW - communication

KW - nonverbal communication

KW - groups

KW - organizations

KW - social interaction

KW - social anthropology

M3 - Book

SN - 9789025419851

BT - Allemaal andersdenkenden: omgaan met cultuurverschillen

PB - Uitgeverij Contact

CY - Amsterdam/Antwerpen

ER -

Hofstede G, Hofstede GJ, Minkov M. Allemaal andersdenkenden: omgaan met cultuurverschillen. Amsterdam/Antwerpen: Uitgeverij Contact, 2011. 572 p.