AlgaePARC - Wageningen UR

Research output: Non-textual formDigital or Visual Products

Abstract

Vier jaar na de eerste optimistische berekeningen blijkt de experimentele teelt van algen te voldoen aan de verwachtingen. De productiekosten zijn inmiddels meer dan gehalveerd, terwijl de opbrengst van enkele oogstcomponenten de kosten al overstijgt. Daarmee lijkt de duurzame productie van grondstoffen voor voedsel en veevoer, chemicaliën, materialen en biobrandstof economisch haalbaar binnen de gestelde termijn tot 2025, concludeert prof. René Wijffels, hoogleraar Bioprocestechnologie aan Wageningen University op basis van experimenten in de Wageningse onderzoeksfaciliteit AlgaePARC.
Original languageDutch
Place of PublicationYouTube
PublisherMood Factory
Media of outputOnline
Publication statusPublished - 2014

Keywords

  • algae culture
  • algae
  • test rigs
  • experimental stations
  • biomass production
  • biobased economy
  • research
  • production costs

Cite this

@misc{41df9e4920994da6b5a9344897d7152a,
title = "AlgaePARC - Wageningen UR",
abstract = "Vier jaar na de eerste optimistische berekeningen blijkt de experimentele teelt van algen te voldoen aan de verwachtingen. De productiekosten zijn inmiddels meer dan gehalveerd, terwijl de opbrengst van enkele oogstcomponenten de kosten al overstijgt. Daarmee lijkt de duurzame productie van grondstoffen voor voedsel en veevoer, chemicali{\"e}n, materialen en biobrandstof economisch haalbaar binnen de gestelde termijn tot 2025, concludeert prof. Ren{\'e} Wijffels, hoogleraar Bioprocestechnologie aan Wageningen University op basis van experimenten in de Wageningse onderzoeksfaciliteit AlgaePARC.",
keywords = "algenteelt, algen, testinstallaties, proefstations, biomassa productie, biobased economy, onderzoek, productiekosten, algae culture, algae, test rigs, experimental stations, biomass production, biobased economy, research, production costs",
author = "R.H. Wijffels and M.J. Barbosa",
note = "9.57 min",
year = "2014",
language = "Dutch",
publisher = "Mood Factory",

}

Wijffels, RH & Barbosa, MJ, AlgaePARC - Wageningen UR, 2014, Digital or Visual Products, Mood Factory, YouTube.
AlgaePARC - Wageningen UR. Wijffels, R.H. (Author); Barbosa, M.J. (Author). 2014. YouTube : Mood Factory.

Research output: Non-textual formDigital or Visual Products

TY - ADVS

T1 - AlgaePARC - Wageningen UR

AU - Wijffels, R.H.

AU - Barbosa, M.J.

N1 - 9.57 min

PY - 2014

Y1 - 2014

N2 - Vier jaar na de eerste optimistische berekeningen blijkt de experimentele teelt van algen te voldoen aan de verwachtingen. De productiekosten zijn inmiddels meer dan gehalveerd, terwijl de opbrengst van enkele oogstcomponenten de kosten al overstijgt. Daarmee lijkt de duurzame productie van grondstoffen voor voedsel en veevoer, chemicaliën, materialen en biobrandstof economisch haalbaar binnen de gestelde termijn tot 2025, concludeert prof. René Wijffels, hoogleraar Bioprocestechnologie aan Wageningen University op basis van experimenten in de Wageningse onderzoeksfaciliteit AlgaePARC.

AB - Vier jaar na de eerste optimistische berekeningen blijkt de experimentele teelt van algen te voldoen aan de verwachtingen. De productiekosten zijn inmiddels meer dan gehalveerd, terwijl de opbrengst van enkele oogstcomponenten de kosten al overstijgt. Daarmee lijkt de duurzame productie van grondstoffen voor voedsel en veevoer, chemicaliën, materialen en biobrandstof economisch haalbaar binnen de gestelde termijn tot 2025, concludeert prof. René Wijffels, hoogleraar Bioprocestechnologie aan Wageningen University op basis van experimenten in de Wageningse onderzoeksfaciliteit AlgaePARC.

KW - algenteelt

KW - algen

KW - testinstallaties

KW - proefstations

KW - biomassa productie

KW - biobased economy

KW - onderzoek

KW - productiekosten

KW - algae culture

KW - algae

KW - test rigs

KW - experimental stations

KW - biomass production

KW - biobased economy

KW - research

KW - production costs

M3 - Digital or Visual Products

PB - Mood Factory

CY - YouTube

ER -