Afdichtende functie van met waterglas geommobiliseerde afvalstoffen

D. Boels, J. Beuving

  Research output: Book/ReportReportProfessional

  Abstract

  De afdichtende werking van afdichtingslagen is onderzocht op de stortplaats Boeldershoek te Hengelo. De doorlatendheid volgens de falling-head-methode is bepaald aan ongestoorde monsters. De gemiddelde doorlatendheid van met waterglas geommobiliseerdemengsels van zuiveringsslib, zeefzand en vliegas is 0,61 nm/s; van zuiveringsslib/papierslib, zeefzand en vormzand 0,08 nm/s; en van mengsels van zuiveringsslib, zeefzand en koepelovenstof 0,18 nm/s. Als deze mengsels worden toegepast in een laagdikte van 0,5 m, voldoen de doorlatendheden ruimschoots aan de referentieafdichtingen van zand-bentoniet.
  Original languageUndefined/Unknown
  Place of PublicationWageningen
  PublisherSC-DLO
  Number of pages42
  Publication statusPublished - 1996

  Publication series

  NameRapport
  No.482

  Cite this

  Boels, D., & Beuving, J. (1996). Afdichtende functie van met waterglas geommobiliseerde afvalstoffen. (Rapport; No. 482). Wageningen: SC-DLO.
  Boels, D. ; Beuving, J. / Afdichtende functie van met waterglas geommobiliseerde afvalstoffen. Wageningen : SC-DLO, 1996. 42 p. (Rapport; 482).
  @book{c527f258c02a4dbaaabe5a8f6dc031da,
  title = "Afdichtende functie van met waterglas geommobiliseerde afvalstoffen",
  abstract = "De afdichtende werking van afdichtingslagen is onderzocht op de stortplaats Boeldershoek te Hengelo. De doorlatendheid volgens de falling-head-methode is bepaald aan ongestoorde monsters. De gemiddelde doorlatendheid van met waterglas geommobiliseerdemengsels van zuiveringsslib, zeefzand en vliegas is 0,61 nm/s; van zuiveringsslib/papierslib, zeefzand en vormzand 0,08 nm/s; en van mengsels van zuiveringsslib, zeefzand en koepelovenstof 0,18 nm/s. Als deze mengsels worden toegepast in een laagdikte van 0,5 m, voldoen de doorlatendheden ruimschoots aan de referentieafdichtingen van zand-bentoniet.",
  author = "D. Boels and J. Beuving",
  year = "1996",
  language = "Undefined/Unknown",
  series = "Rapport",
  publisher = "SC-DLO",
  number = "482",

  }

  Boels, D & Beuving, J 1996, Afdichtende functie van met waterglas geommobiliseerde afvalstoffen. Rapport, no. 482, SC-DLO, Wageningen.

  Afdichtende functie van met waterglas geommobiliseerde afvalstoffen. / Boels, D.; Beuving, J.

  Wageningen : SC-DLO, 1996. 42 p. (Rapport; No. 482).

  Research output: Book/ReportReportProfessional

  TY - BOOK

  T1 - Afdichtende functie van met waterglas geommobiliseerde afvalstoffen

  AU - Boels, D.

  AU - Beuving, J.

  PY - 1996

  Y1 - 1996

  N2 - De afdichtende werking van afdichtingslagen is onderzocht op de stortplaats Boeldershoek te Hengelo. De doorlatendheid volgens de falling-head-methode is bepaald aan ongestoorde monsters. De gemiddelde doorlatendheid van met waterglas geommobiliseerdemengsels van zuiveringsslib, zeefzand en vliegas is 0,61 nm/s; van zuiveringsslib/papierslib, zeefzand en vormzand 0,08 nm/s; en van mengsels van zuiveringsslib, zeefzand en koepelovenstof 0,18 nm/s. Als deze mengsels worden toegepast in een laagdikte van 0,5 m, voldoen de doorlatendheden ruimschoots aan de referentieafdichtingen van zand-bentoniet.

  AB - De afdichtende werking van afdichtingslagen is onderzocht op de stortplaats Boeldershoek te Hengelo. De doorlatendheid volgens de falling-head-methode is bepaald aan ongestoorde monsters. De gemiddelde doorlatendheid van met waterglas geommobiliseerdemengsels van zuiveringsslib, zeefzand en vliegas is 0,61 nm/s; van zuiveringsslib/papierslib, zeefzand en vormzand 0,08 nm/s; en van mengsels van zuiveringsslib, zeefzand en koepelovenstof 0,18 nm/s. Als deze mengsels worden toegepast in een laagdikte van 0,5 m, voldoen de doorlatendheden ruimschoots aan de referentieafdichtingen van zand-bentoniet.

  M3 - Report

  T3 - Rapport

  BT - Afdichtende functie van met waterglas geommobiliseerde afvalstoffen

  PB - SC-DLO

  CY - Wageningen

  ER -

  Boels D, Beuving J. Afdichtende functie van met waterglas geommobiliseerde afvalstoffen. Wageningen: SC-DLO, 1996. 42 p. (Rapport; 482).