Adviesbasis voor de bemesting van bloembolgewassen

A.M. van Dam, H. van Reuler

  Research output: Book/ReportReportProfessional

  Abstract

  Deze herziene adviesbasis geeft een overzicht van bemestingsadviezen voor bolgewassen, gebaseerd op openbare onderzoeksresultaten. Daarmee geeft de adviesbasis de huidige consensus over de economisch optimale bemesting van bolgewassen weer. De vorige uitgave dateert van 2004. De belangrijkste wijziging in de huidige uitgave betreft het advies voor organische bemesting, op basis van onderzoek naar de afbraaksnelheid van organische stof ende beschikbaarheid van nutriënten uit organische meststoffen. Daarnaast is er onderzoek verricht aan de stikstofbehoefte van tulp, hyacint, Zantedeschia, lelie en gladiool. Dit heeft niet tot structurele aanpassing van adviezen geleid.
  Original languageDutch
  Place of PublicationLeiden/Lisse
  PublisherBodemdienst Van Dam/Praktijkonderzoek Plant en Omgeving
  Number of pages58
  Publication statusPublished - 2013

  Keywords

  • fertilizer application
  • ornamental bulbs
  • fertilizer requirement determination
  • soil analysis
  • usage
  • organic fertilizers
  • netherlands

  Cite this

  van Dam, A. M., & van Reuler, H. (2013). Adviesbasis voor de bemesting van bloembolgewassen. Leiden/Lisse: Bodemdienst Van Dam/Praktijkonderzoek Plant en Omgeving.
  van Dam, A.M. ; van Reuler, H. / Adviesbasis voor de bemesting van bloembolgewassen. Leiden/Lisse : Bodemdienst Van Dam/Praktijkonderzoek Plant en Omgeving, 2013. 58 p.
  @book{1e38c453ad834f0c94ef305fd07f815e,
  title = "Adviesbasis voor de bemesting van bloembolgewassen",
  abstract = "Deze herziene adviesbasis geeft een overzicht van bemestingsadviezen voor bolgewassen, gebaseerd op openbare onderzoeksresultaten. Daarmee geeft de adviesbasis de huidige consensus over de economisch optimale bemesting van bolgewassen weer. De vorige uitgave dateert van 2004. De belangrijkste wijziging in de huidige uitgave betreft het advies voor organische bemesting, op basis van onderzoek naar de afbraaksnelheid van organische stof ende beschikbaarheid van nutri{\"e}nten uit organische meststoffen. Daarnaast is er onderzoek verricht aan de stikstofbehoefte van tulp, hyacint, Zantedeschia, lelie en gladiool. Dit heeft niet tot structurele aanpassing van adviezen geleid.",
  keywords = "bemesting, bloembollen, mestbehoeftebepaling, grondanalyse, gebruik, organische meststoffen, nederland, fertilizer application, ornamental bulbs, fertilizer requirement determination, soil analysis, usage, organic fertilizers, netherlands",
  author = "{van Dam}, A.M. and {van Reuler}, H.",
  note = "Herziene uitgave van 2004",
  year = "2013",
  language = "Dutch",
  publisher = "Bodemdienst Van Dam/Praktijkonderzoek Plant en Omgeving",

  }

  van Dam, AM & van Reuler, H 2013, Adviesbasis voor de bemesting van bloembolgewassen. Bodemdienst Van Dam/Praktijkonderzoek Plant en Omgeving, Leiden/Lisse.

  Adviesbasis voor de bemesting van bloembolgewassen. / van Dam, A.M.; van Reuler, H.

  Leiden/Lisse : Bodemdienst Van Dam/Praktijkonderzoek Plant en Omgeving, 2013. 58 p.

  Research output: Book/ReportReportProfessional

  TY - BOOK

  T1 - Adviesbasis voor de bemesting van bloembolgewassen

  AU - van Dam, A.M.

  AU - van Reuler, H.

  N1 - Herziene uitgave van 2004

  PY - 2013

  Y1 - 2013

  N2 - Deze herziene adviesbasis geeft een overzicht van bemestingsadviezen voor bolgewassen, gebaseerd op openbare onderzoeksresultaten. Daarmee geeft de adviesbasis de huidige consensus over de economisch optimale bemesting van bolgewassen weer. De vorige uitgave dateert van 2004. De belangrijkste wijziging in de huidige uitgave betreft het advies voor organische bemesting, op basis van onderzoek naar de afbraaksnelheid van organische stof ende beschikbaarheid van nutriënten uit organische meststoffen. Daarnaast is er onderzoek verricht aan de stikstofbehoefte van tulp, hyacint, Zantedeschia, lelie en gladiool. Dit heeft niet tot structurele aanpassing van adviezen geleid.

  AB - Deze herziene adviesbasis geeft een overzicht van bemestingsadviezen voor bolgewassen, gebaseerd op openbare onderzoeksresultaten. Daarmee geeft de adviesbasis de huidige consensus over de economisch optimale bemesting van bolgewassen weer. De vorige uitgave dateert van 2004. De belangrijkste wijziging in de huidige uitgave betreft het advies voor organische bemesting, op basis van onderzoek naar de afbraaksnelheid van organische stof ende beschikbaarheid van nutriënten uit organische meststoffen. Daarnaast is er onderzoek verricht aan de stikstofbehoefte van tulp, hyacint, Zantedeschia, lelie en gladiool. Dit heeft niet tot structurele aanpassing van adviezen geleid.

  KW - bemesting

  KW - bloembollen

  KW - mestbehoeftebepaling

  KW - grondanalyse

  KW - gebruik

  KW - organische meststoffen

  KW - nederland

  KW - fertilizer application

  KW - ornamental bulbs

  KW - fertilizer requirement determination

  KW - soil analysis

  KW - usage

  KW - organic fertilizers

  KW - netherlands

  M3 - Report

  BT - Adviesbasis voor de bemesting van bloembolgewassen

  PB - Bodemdienst Van Dam/Praktijkonderzoek Plant en Omgeving

  CY - Leiden/Lisse

  ER -

  van Dam AM, van Reuler H. Adviesbasis voor de bemesting van bloembolgewassen. Leiden/Lisse: Bodemdienst Van Dam/Praktijkonderzoek Plant en Omgeving, 2013. 58 p.