Advies inzake Deep Sea Mining onderzoek

R.G. Jak, F.C. Groenendijk

Research output: Book/ReportReportProfessional

Abstract

Belangrijke conclusies uit dit rapport: Actief meedoen in de ontwikkeling van deep sea mining biedt grote kansen voor Nederland, zowel voor een belangrijke economische sector als voor de wereldwijde ambitie om de biodiversiteit van de aarde niet verder achteruit te laten gaan. Het zou goed zijn als Nederland inzet op samenwerking met bedrijfsleven via de topsectoren én op een rol in de International Seabed Authority. Het is dan wel essentieel dat deze twee trajecten kennis en ervaring uitwisselen; doen ze dat niet, dan bestaat er een kans dat ze elkaar tegenwerken. Het lijkt ons daarom een goed idee om een Nederlandse visie te ontwikkelen op diepzeemijnbouw en de kansen voor Nederlandse partijen te identificeren. Dit zou in gezamenlijk verband kunnen worden opgesteld met vertegenwoordigers van Nederlandse overheden, industrie, onderzoek en NGO’s.
LanguageDutch
Place of PublicationDen Helder
PublisherIMARES
Number of pages42
Publication statusPublished - 2013

Publication series

NameRapport / IMARES Wageningen UR
PublisherIMARES
No.C153/13

Keywords

  • mining
  • water bottoms
  • north sea
  • feasibility studies
  • government policy
  • netherlands

Cite this

Jak, R. G., & Groenendijk, F. C. (2013). Advies inzake Deep Sea Mining onderzoek. (Rapport / IMARES Wageningen UR; No. C153/13). Den Helder: IMARES.
Jak, R.G. ; Groenendijk, F.C. / Advies inzake Deep Sea Mining onderzoek. Den Helder : IMARES, 2013. 42 p. (Rapport / IMARES Wageningen UR; C153/13).
@book{db4223a81bab49e4bde067d5c3011ade,
title = "Advies inzake Deep Sea Mining onderzoek",
abstract = "Belangrijke conclusies uit dit rapport: Actief meedoen in de ontwikkeling van deep sea mining biedt grote kansen voor Nederland, zowel voor een belangrijke economische sector als voor de wereldwijde ambitie om de biodiversiteit van de aarde niet verder achteruit te laten gaan. Het zou goed zijn als Nederland inzet op samenwerking met bedrijfsleven via de topsectoren {\'e}n op een rol in de International Seabed Authority. Het is dan wel essentieel dat deze twee trajecten kennis en ervaring uitwisselen; doen ze dat niet, dan bestaat er een kans dat ze elkaar tegenwerken. Het lijkt ons daarom een goed idee om een Nederlandse visie te ontwikkelen op diepzeemijnbouw en de kansen voor Nederlandse partijen te identificeren. Dit zou in gezamenlijk verband kunnen worden opgesteld met vertegenwoordigers van Nederlandse overheden, industrie, onderzoek en NGO’s.",
keywords = "mijnbouw, waterbodems, noordzee, haalbaarheidsstudies, overheidsbeleid, nederland, mining, water bottoms, north sea, feasibility studies, government policy, netherlands",
author = "R.G. Jak and F.C. Groenendijk",
year = "2013",
language = "Dutch",
series = "Rapport / IMARES Wageningen UR",
publisher = "IMARES",
number = "C153/13",

}

Jak, RG & Groenendijk, FC 2013, Advies inzake Deep Sea Mining onderzoek. Rapport / IMARES Wageningen UR, no. C153/13, IMARES, Den Helder.

Advies inzake Deep Sea Mining onderzoek. / Jak, R.G.; Groenendijk, F.C.

Den Helder : IMARES, 2013. 42 p. (Rapport / IMARES Wageningen UR; No. C153/13).

Research output: Book/ReportReportProfessional

TY - BOOK

T1 - Advies inzake Deep Sea Mining onderzoek

AU - Jak, R.G.

AU - Groenendijk, F.C.

PY - 2013

Y1 - 2013

N2 - Belangrijke conclusies uit dit rapport: Actief meedoen in de ontwikkeling van deep sea mining biedt grote kansen voor Nederland, zowel voor een belangrijke economische sector als voor de wereldwijde ambitie om de biodiversiteit van de aarde niet verder achteruit te laten gaan. Het zou goed zijn als Nederland inzet op samenwerking met bedrijfsleven via de topsectoren én op een rol in de International Seabed Authority. Het is dan wel essentieel dat deze twee trajecten kennis en ervaring uitwisselen; doen ze dat niet, dan bestaat er een kans dat ze elkaar tegenwerken. Het lijkt ons daarom een goed idee om een Nederlandse visie te ontwikkelen op diepzeemijnbouw en de kansen voor Nederlandse partijen te identificeren. Dit zou in gezamenlijk verband kunnen worden opgesteld met vertegenwoordigers van Nederlandse overheden, industrie, onderzoek en NGO’s.

AB - Belangrijke conclusies uit dit rapport: Actief meedoen in de ontwikkeling van deep sea mining biedt grote kansen voor Nederland, zowel voor een belangrijke economische sector als voor de wereldwijde ambitie om de biodiversiteit van de aarde niet verder achteruit te laten gaan. Het zou goed zijn als Nederland inzet op samenwerking met bedrijfsleven via de topsectoren én op een rol in de International Seabed Authority. Het is dan wel essentieel dat deze twee trajecten kennis en ervaring uitwisselen; doen ze dat niet, dan bestaat er een kans dat ze elkaar tegenwerken. Het lijkt ons daarom een goed idee om een Nederlandse visie te ontwikkelen op diepzeemijnbouw en de kansen voor Nederlandse partijen te identificeren. Dit zou in gezamenlijk verband kunnen worden opgesteld met vertegenwoordigers van Nederlandse overheden, industrie, onderzoek en NGO’s.

KW - mijnbouw

KW - waterbodems

KW - noordzee

KW - haalbaarheidsstudies

KW - overheidsbeleid

KW - nederland

KW - mining

KW - water bottoms

KW - north sea

KW - feasibility studies

KW - government policy

KW - netherlands

M3 - Report

T3 - Rapport / IMARES Wageningen UR

BT - Advies inzake Deep Sea Mining onderzoek

PB - IMARES

CY - Den Helder

ER -

Jak RG, Groenendijk FC. Advies inzake Deep Sea Mining onderzoek. Den Helder: IMARES, 2013. 42 p. (Rapport / IMARES Wageningen UR; C153/13).