Actieve biologische Monitoring Zoete Rijkswateren: microverontreinigingen in driehoeksmosselen - 2010

  Research output: Book/ReportReportProfessional

  Abstract

  In het kader van de Biologische Monitoring Zoete Rijkswateren is in 2010 een actieve biologische monitoring (ABM) onderzoek uitgevoerd met driehoeksmosselen (Dreissena polymorpha) in een aantal zoete Rijkswateren. Het betreft de uitvoering van het deelproject "Microverontreinigingen in driehoeksmosselen 2010”. In dit rapport worden de analyseresultaten van het monitorprogramma besproken evenals het resultaat van een extra eenmalig onderzoek naar het effect van verwatering. Voor de actieve biologische monitoring werden driehoeksmosselen afkomstig van een relatief schone locatie (Zeughoek, IJsselmeer) gedurende zes weken uitgezet in de te monitoren locaties waarvan men inzicht wil hebben in het gehalte aan microverontreinigingen in het oppervlaktewater.
  Original languageDutch
  Place of PublicationIJmuiden
  PublisherIMARES
  Number of pages52
  Publication statusPublished - 2011

  Publication series

  NameRapport / IMARES Wageningen UR
  PublisherIMARES
  No.C058/11

  Keywords

  • water quality
  • surface water
  • water pollution
  • pollutants
  • rivers
  • biomonitoring
  • surface water quality

  Cite this

  @book{0ff0b91b01f543579b1f1641e8cbbb2b,
  title = "Actieve biologische Monitoring Zoete Rijkswateren: microverontreinigingen in driehoeksmosselen - 2010",
  abstract = "In het kader van de Biologische Monitoring Zoete Rijkswateren is in 2010 een actieve biologische monitoring (ABM) onderzoek uitgevoerd met driehoeksmosselen (Dreissena polymorpha) in een aantal zoete Rijkswateren. Het betreft de uitvoering van het deelproject {"}Microverontreinigingen in driehoeksmosselen 2010”. In dit rapport worden de analyseresultaten van het monitorprogramma besproken evenals het resultaat van een extra eenmalig onderzoek naar het effect van verwatering. Voor de actieve biologische monitoring werden driehoeksmosselen afkomstig van een relatief schone locatie (Zeughoek, IJsselmeer) gedurende zes weken uitgezet in de te monitoren locaties waarvan men inzicht wil hebben in het gehalte aan microverontreinigingen in het oppervlaktewater.",
  keywords = "waterkwaliteit, oppervlaktewater, waterverontreiniging, verontreinigende stoffen, rivieren, biologische monitoring, oppervlaktewaterkwaliteit, water quality, surface water, water pollution, pollutants, rivers, biomonitoring, surface water quality",
  author = "S.T. Glorius and M.J.J. Kotterman",
  year = "2011",
  language = "Dutch",
  series = "Rapport / IMARES Wageningen UR",
  publisher = "IMARES",
  number = "C058/11",

  }

  Actieve biologische Monitoring Zoete Rijkswateren: microverontreinigingen in driehoeksmosselen - 2010. / Glorius, S.T.; Kotterman, M.J.J.

  IJmuiden : IMARES, 2011. 52 p. (Rapport / IMARES Wageningen UR; No. C058/11).

  Research output: Book/ReportReportProfessional

  TY - BOOK

  T1 - Actieve biologische Monitoring Zoete Rijkswateren: microverontreinigingen in driehoeksmosselen - 2010

  AU - Glorius, S.T.

  AU - Kotterman, M.J.J.

  PY - 2011

  Y1 - 2011

  N2 - In het kader van de Biologische Monitoring Zoete Rijkswateren is in 2010 een actieve biologische monitoring (ABM) onderzoek uitgevoerd met driehoeksmosselen (Dreissena polymorpha) in een aantal zoete Rijkswateren. Het betreft de uitvoering van het deelproject "Microverontreinigingen in driehoeksmosselen 2010”. In dit rapport worden de analyseresultaten van het monitorprogramma besproken evenals het resultaat van een extra eenmalig onderzoek naar het effect van verwatering. Voor de actieve biologische monitoring werden driehoeksmosselen afkomstig van een relatief schone locatie (Zeughoek, IJsselmeer) gedurende zes weken uitgezet in de te monitoren locaties waarvan men inzicht wil hebben in het gehalte aan microverontreinigingen in het oppervlaktewater.

  AB - In het kader van de Biologische Monitoring Zoete Rijkswateren is in 2010 een actieve biologische monitoring (ABM) onderzoek uitgevoerd met driehoeksmosselen (Dreissena polymorpha) in een aantal zoete Rijkswateren. Het betreft de uitvoering van het deelproject "Microverontreinigingen in driehoeksmosselen 2010”. In dit rapport worden de analyseresultaten van het monitorprogramma besproken evenals het resultaat van een extra eenmalig onderzoek naar het effect van verwatering. Voor de actieve biologische monitoring werden driehoeksmosselen afkomstig van een relatief schone locatie (Zeughoek, IJsselmeer) gedurende zes weken uitgezet in de te monitoren locaties waarvan men inzicht wil hebben in het gehalte aan microverontreinigingen in het oppervlaktewater.

  KW - waterkwaliteit

  KW - oppervlaktewater

  KW - waterverontreiniging

  KW - verontreinigende stoffen

  KW - rivieren

  KW - biologische monitoring

  KW - oppervlaktewaterkwaliteit

  KW - water quality

  KW - surface water

  KW - water pollution

  KW - pollutants

  KW - rivers

  KW - biomonitoring

  KW - surface water quality

  M3 - Report

  T3 - Rapport / IMARES Wageningen UR

  BT - Actieve biologische Monitoring Zoete Rijkswateren: microverontreinigingen in driehoeksmosselen - 2010

  PB - IMARES

  CY - IJmuiden

  ER -