Aardkundig Informatie Systeem (AKIS); bevragingssysteem voor aardkundige waarden in het Nederlandse landschap

A.J.M. Koomen, E.J. van Beusekom

  Research output: Book/ReportReportProfessional

  Abstract

  Voor het Meetnet Landschap zijn aardkundige waarden (meetdoel 4) geoperationaliseerd. In het eerste project is een datamodel en een bevragingsstructuur opgezet. Tevens zijn een twaalftal gebieden als voorbeeld uitgewerkt tot een vectorbestand. In het tweede project is een applicatie in het GIS-pakket ArcView ontwikkeld. Die bestaat uit een bevragingsstructuur waarmee vragen aan het systeem kunnen worden gesteld over aardkundige waarden, geomorfologie en beleid. Tevens is voorzien in een zoeksysteem met trefwoorden waarmee snel en eenvoudig specifieke geomorfologische informatie over een gebied kan worden opgevraagd.
  Original languageUndefined/Unknown
  Place of PublicationWageningen
  PublisherSC-DLO
  Number of pages66
  Publication statusPublished - 1999

  Publication series

  NameRapport
  No.640

  Cite this

  @book{e20332d0ad0c434fb7fefe5fbf4e6330,
  title = "Aardkundig Informatie Systeem (AKIS); bevragingssysteem voor aardkundige waarden in het Nederlandse landschap",
  abstract = "Voor het Meetnet Landschap zijn aardkundige waarden (meetdoel 4) geoperationaliseerd. In het eerste project is een datamodel en een bevragingsstructuur opgezet. Tevens zijn een twaalftal gebieden als voorbeeld uitgewerkt tot een vectorbestand. In het tweede project is een applicatie in het GIS-pakket ArcView ontwikkeld. Die bestaat uit een bevragingsstructuur waarmee vragen aan het systeem kunnen worden gesteld over aardkundige waarden, geomorfologie en beleid. Tevens is voorzien in een zoeksysteem met trefwoorden waarmee snel en eenvoudig specifieke geomorfologische informatie over een gebied kan worden opgevraagd.",
  author = "A.J.M. Koomen and {van Beusekom}, E.J.",
  note = "Onderzoekreeks Nota Landschap 14",
  year = "1999",
  language = "Undefined/Unknown",
  series = "Rapport",
  publisher = "SC-DLO",
  number = "640",

  }

  Aardkundig Informatie Systeem (AKIS); bevragingssysteem voor aardkundige waarden in het Nederlandse landschap. / Koomen, A.J.M.; van Beusekom, E.J.

  Wageningen : SC-DLO, 1999. 66 p. (Rapport; No. 640).

  Research output: Book/ReportReportProfessional

  TY - BOOK

  T1 - Aardkundig Informatie Systeem (AKIS); bevragingssysteem voor aardkundige waarden in het Nederlandse landschap

  AU - Koomen, A.J.M.

  AU - van Beusekom, E.J.

  N1 - Onderzoekreeks Nota Landschap 14

  PY - 1999

  Y1 - 1999

  N2 - Voor het Meetnet Landschap zijn aardkundige waarden (meetdoel 4) geoperationaliseerd. In het eerste project is een datamodel en een bevragingsstructuur opgezet. Tevens zijn een twaalftal gebieden als voorbeeld uitgewerkt tot een vectorbestand. In het tweede project is een applicatie in het GIS-pakket ArcView ontwikkeld. Die bestaat uit een bevragingsstructuur waarmee vragen aan het systeem kunnen worden gesteld over aardkundige waarden, geomorfologie en beleid. Tevens is voorzien in een zoeksysteem met trefwoorden waarmee snel en eenvoudig specifieke geomorfologische informatie over een gebied kan worden opgevraagd.

  AB - Voor het Meetnet Landschap zijn aardkundige waarden (meetdoel 4) geoperationaliseerd. In het eerste project is een datamodel en een bevragingsstructuur opgezet. Tevens zijn een twaalftal gebieden als voorbeeld uitgewerkt tot een vectorbestand. In het tweede project is een applicatie in het GIS-pakket ArcView ontwikkeld. Die bestaat uit een bevragingsstructuur waarmee vragen aan het systeem kunnen worden gesteld over aardkundige waarden, geomorfologie en beleid. Tevens is voorzien in een zoeksysteem met trefwoorden waarmee snel en eenvoudig specifieke geomorfologische informatie over een gebied kan worden opgevraagd.

  M3 - Report

  T3 - Rapport

  BT - Aardkundig Informatie Systeem (AKIS); bevragingssysteem voor aardkundige waarden in het Nederlandse landschap

  PB - SC-DLO

  CY - Wageningen

  ER -