Aardappeloogst in India groeit maar veel oogst gaat nog verloren

A.J. Haverkort, R. Wustman

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

Abstract

India is een van de oudste beschavingen ter wereld met een grote rijkdom aan cultuur en een sterk groeiende aardappelteelt. Op verzoek van de landbouwraad in India brachten WUR-onderzoekers Anton Haverkort en Romke Wustman de aardappelketen van dit land in kaart. Zij ondekten dat de Indiërs nette aardappeltelers zijn, maar nog slordig als het gaat om phytophthorabestrijding, en dat zij een groot gebrek hebben aan goede rassen en bewaartechnieken. Daardoor gaat veel van de oogst verloren.
Original languageDutch
Pages (from-to)13-19
JournalAardappelwereld
Volume65
Issue number11
Publication statusPublished - 2011

Keywords

  • potatoes
  • india
  • cropping systems
  • crop yield
  • agro-industrial chains
  • agricultural trade
  • phytophthora

Cite this

Haverkort, A. J., & Wustman, R. (2011). Aardappeloogst in India groeit maar veel oogst gaat nog verloren. Aardappelwereld, 65(11), 13-19.
Haverkort, A.J. ; Wustman, R. / Aardappeloogst in India groeit maar veel oogst gaat nog verloren. In: Aardappelwereld. 2011 ; Vol. 65, No. 11. pp. 13-19.
@article{9f250a27834e4c239389d74ec391435f,
title = "Aardappeloogst in India groeit maar veel oogst gaat nog verloren",
abstract = "India is een van de oudste beschavingen ter wereld met een grote rijkdom aan cultuur en een sterk groeiende aardappelteelt. Op verzoek van de landbouwraad in India brachten WUR-onderzoekers Anton Haverkort en Romke Wustman de aardappelketen van dit land in kaart. Zij ondekten dat de Indi{\"e}rs nette aardappeltelers zijn, maar nog slordig als het gaat om phytophthorabestrijding, en dat zij een groot gebrek hebben aan goede rassen en bewaartechnieken. Daardoor gaat veel van de oogst verloren.",
keywords = "aardappelen, india, teeltsystemen, gewasopbrengst, agro-industri{\"e}le ketens, agrarische handel, phytophthora, potatoes, india, cropping systems, crop yield, agro-industrial chains, agricultural trade, phytophthora",
author = "A.J. Haverkort and R. Wustman",
year = "2011",
language = "Dutch",
volume = "65",
pages = "13--19",
journal = "Aardappelwereld",
issn = "0169-653X",
number = "11",

}

Haverkort, AJ & Wustman, R 2011, 'Aardappeloogst in India groeit maar veel oogst gaat nog verloren' Aardappelwereld, vol. 65, no. 11, pp. 13-19.

Aardappeloogst in India groeit maar veel oogst gaat nog verloren. / Haverkort, A.J.; Wustman, R.

In: Aardappelwereld, Vol. 65, No. 11, 2011, p. 13-19.

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

TY - JOUR

T1 - Aardappeloogst in India groeit maar veel oogst gaat nog verloren

AU - Haverkort, A.J.

AU - Wustman, R.

PY - 2011

Y1 - 2011

N2 - India is een van de oudste beschavingen ter wereld met een grote rijkdom aan cultuur en een sterk groeiende aardappelteelt. Op verzoek van de landbouwraad in India brachten WUR-onderzoekers Anton Haverkort en Romke Wustman de aardappelketen van dit land in kaart. Zij ondekten dat de Indiërs nette aardappeltelers zijn, maar nog slordig als het gaat om phytophthorabestrijding, en dat zij een groot gebrek hebben aan goede rassen en bewaartechnieken. Daardoor gaat veel van de oogst verloren.

AB - India is een van de oudste beschavingen ter wereld met een grote rijkdom aan cultuur en een sterk groeiende aardappelteelt. Op verzoek van de landbouwraad in India brachten WUR-onderzoekers Anton Haverkort en Romke Wustman de aardappelketen van dit land in kaart. Zij ondekten dat de Indiërs nette aardappeltelers zijn, maar nog slordig als het gaat om phytophthorabestrijding, en dat zij een groot gebrek hebben aan goede rassen en bewaartechnieken. Daardoor gaat veel van de oogst verloren.

KW - aardappelen

KW - india

KW - teeltsystemen

KW - gewasopbrengst

KW - agro-industriële ketens

KW - agrarische handel

KW - phytophthora

KW - potatoes

KW - india

KW - cropping systems

KW - crop yield

KW - agro-industrial chains

KW - agricultural trade

KW - phytophthora

M3 - Article

VL - 65

SP - 13

EP - 19

JO - Aardappelwereld

JF - Aardappelwereld

SN - 0169-653X

IS - 11

ER -