Aanpassingen visserijgedrag en -techniek in de tongvisserij in verband met de aanlandplicht

B.K. Trapman, M.L. Kraan

Research output: Book/ReportReportProfessional

Abstract

Dit rapport beschrijft de bevindingen van een verkennend onderzoek naar de ideeën die tongvissers vanuit de praktijk hebben over discards en over technische- en gedragsaanpassingen die nodig zijn om te voldoen aan de aanlandplicht. Het uitgangspunt van dit onderzoek is dat de samenstelling van maatse vangst en discards het resultaat is van een ingewikkeld samenspel van regelgeving, markt, het gebruikte vistuig, natuurlijke factoren en van keuzes die de visserman maakt.
Original languageDutch
Place of PublicationIJmuiden
PublisherIMARES
Number of pages39
Publication statusPublished - 2015

Publication series

NameRapport / IMARES Wageningen UR
PublisherIMARES
No.C142/15

Keywords

  • fisheries
  • solea
  • dover soles
  • fishermen
  • discards
  • interviews

Cite this

Trapman, B. K., & Kraan, M. L. (2015). Aanpassingen visserijgedrag en -techniek in de tongvisserij in verband met de aanlandplicht. (Rapport / IMARES Wageningen UR; No. C142/15). IJmuiden: IMARES.
Trapman, B.K. ; Kraan, M.L. / Aanpassingen visserijgedrag en -techniek in de tongvisserij in verband met de aanlandplicht. IJmuiden : IMARES, 2015. 39 p. (Rapport / IMARES Wageningen UR; C142/15).
@book{37399604519144689a21e5e403e562b8,
title = "Aanpassingen visserijgedrag en -techniek in de tongvisserij in verband met de aanlandplicht",
abstract = "Dit rapport beschrijft de bevindingen van een verkennend onderzoek naar de idee{\"e}n die tongvissers vanuit de praktijk hebben over discards en over technische- en gedragsaanpassingen die nodig zijn om te voldoen aan de aanlandplicht. Het uitgangspunt van dit onderzoek is dat de samenstelling van maatse vangst en discards het resultaat is van een ingewikkeld samenspel van regelgeving, markt, het gebruikte vistuig, natuurlijke factoren en van keuzes die de visserman maakt.",
keywords = "visserij, solea, tong (vis), vissers, discards, interviews, fisheries, solea, dover soles, fishermen, discards, interviews",
author = "B.K. Trapman and M.L. Kraan",
year = "2015",
language = "Dutch",
series = "Rapport / IMARES Wageningen UR",
publisher = "IMARES",
number = "C142/15",

}

Trapman, BK & Kraan, ML 2015, Aanpassingen visserijgedrag en -techniek in de tongvisserij in verband met de aanlandplicht. Rapport / IMARES Wageningen UR, no. C142/15, IMARES, IJmuiden.

Aanpassingen visserijgedrag en -techniek in de tongvisserij in verband met de aanlandplicht. / Trapman, B.K.; Kraan, M.L.

IJmuiden : IMARES, 2015. 39 p. (Rapport / IMARES Wageningen UR; No. C142/15).

Research output: Book/ReportReportProfessional

TY - BOOK

T1 - Aanpassingen visserijgedrag en -techniek in de tongvisserij in verband met de aanlandplicht

AU - Trapman, B.K.

AU - Kraan, M.L.

PY - 2015

Y1 - 2015

N2 - Dit rapport beschrijft de bevindingen van een verkennend onderzoek naar de ideeën die tongvissers vanuit de praktijk hebben over discards en over technische- en gedragsaanpassingen die nodig zijn om te voldoen aan de aanlandplicht. Het uitgangspunt van dit onderzoek is dat de samenstelling van maatse vangst en discards het resultaat is van een ingewikkeld samenspel van regelgeving, markt, het gebruikte vistuig, natuurlijke factoren en van keuzes die de visserman maakt.

AB - Dit rapport beschrijft de bevindingen van een verkennend onderzoek naar de ideeën die tongvissers vanuit de praktijk hebben over discards en over technische- en gedragsaanpassingen die nodig zijn om te voldoen aan de aanlandplicht. Het uitgangspunt van dit onderzoek is dat de samenstelling van maatse vangst en discards het resultaat is van een ingewikkeld samenspel van regelgeving, markt, het gebruikte vistuig, natuurlijke factoren en van keuzes die de visserman maakt.

KW - visserij

KW - solea

KW - tong (vis)

KW - vissers

KW - discards

KW - interviews

KW - fisheries

KW - solea

KW - dover soles

KW - fishermen

KW - discards

KW - interviews

M3 - Report

T3 - Rapport / IMARES Wageningen UR

BT - Aanpassingen visserijgedrag en -techniek in de tongvisserij in verband met de aanlandplicht

PB - IMARES

CY - IJmuiden

ER -

Trapman BK, Kraan ML. Aanpassingen visserijgedrag en -techniek in de tongvisserij in verband met de aanlandplicht. IJmuiden: IMARES, 2015. 39 p. (Rapport / IMARES Wageningen UR; C142/15).