Aan de slag met niet kerende grondbewerking

S. Muijtjens, M. Swerts, I. Vervaeke, G.J.H.M. Meuffels

Research output: Book/ReportBookProfessional

Abstract

Glooiende hellingen leveren een prachtig landschap op, maar jammer genoeg gaat dit vaak gepaard met bodemerosie. Zowel voor landbouwers als burgers is erosie ongewenst. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat nietkerende grondbewerking en groenbedekking opvallend effectief zijn in de strijd tegen erosie. Toch blijkt het toepassen van niet-kerende grondbewerking niet zo evident. Hoe ga je aan de slag met niet-kerende grondbewerking? Met deze brochure trachten we om jou op weg te helpen naar een duurzaam bodemgebruik.
Original languageDutch
Place of PublicationLeuven, BE
PublisherProvincie Vlaams-Brabant
Number of pages28
Publication statusPublished - 2012

Keywords

  • arable farming
  • arable land
  • tillage
  • erosion control
  • flanders

Cite this

Muijtjens, S., Swerts, M., Vervaeke, I., & Meuffels, G. J. H. M. (2012). Aan de slag met niet kerende grondbewerking. Leuven, BE: Provincie Vlaams-Brabant.
Muijtjens, S. ; Swerts, M. ; Vervaeke, I. ; Meuffels, G.J.H.M. / Aan de slag met niet kerende grondbewerking. Leuven, BE : Provincie Vlaams-Brabant, 2012. 28 p.
@book{d7e57c8f2ebb4d77a920a17ce0994a9d,
title = "Aan de slag met niet kerende grondbewerking",
abstract = "Glooiende hellingen leveren een prachtig landschap op, maar jammer genoeg gaat dit vaak gepaard met bodemerosie. Zowel voor landbouwers als burgers is erosie ongewenst. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat nietkerende grondbewerking en groenbedekking opvallend effectief zijn in de strijd tegen erosie. Toch blijkt het toepassen van niet-kerende grondbewerking niet zo evident. Hoe ga je aan de slag met niet-kerende grondbewerking? Met deze brochure trachten we om jou op weg te helpen naar een duurzaam bodemgebruik.",
keywords = "akkerbouw, bouwland, grondbewerking, erosiebestrijding, vlaanderen, arable farming, arable land, tillage, erosion control, flanders",
author = "S. Muijtjens and M. Swerts and I. Vervaeke and G.J.H.M. Meuffels",
note = "Interreg IV Project BodemBreed - Gefinancierd door de Europeese unie en alle projectpartners",
year = "2012",
language = "Dutch",
publisher = "Provincie Vlaams-Brabant",

}

Muijtjens, S, Swerts, M, Vervaeke, I & Meuffels, GJHM 2012, Aan de slag met niet kerende grondbewerking. Provincie Vlaams-Brabant, Leuven, BE.

Aan de slag met niet kerende grondbewerking. / Muijtjens, S.; Swerts, M.; Vervaeke, I.; Meuffels, G.J.H.M.

Leuven, BE : Provincie Vlaams-Brabant, 2012. 28 p.

Research output: Book/ReportBookProfessional

TY - BOOK

T1 - Aan de slag met niet kerende grondbewerking

AU - Muijtjens, S.

AU - Swerts, M.

AU - Vervaeke, I.

AU - Meuffels, G.J.H.M.

N1 - Interreg IV Project BodemBreed - Gefinancierd door de Europeese unie en alle projectpartners

PY - 2012

Y1 - 2012

N2 - Glooiende hellingen leveren een prachtig landschap op, maar jammer genoeg gaat dit vaak gepaard met bodemerosie. Zowel voor landbouwers als burgers is erosie ongewenst. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat nietkerende grondbewerking en groenbedekking opvallend effectief zijn in de strijd tegen erosie. Toch blijkt het toepassen van niet-kerende grondbewerking niet zo evident. Hoe ga je aan de slag met niet-kerende grondbewerking? Met deze brochure trachten we om jou op weg te helpen naar een duurzaam bodemgebruik.

AB - Glooiende hellingen leveren een prachtig landschap op, maar jammer genoeg gaat dit vaak gepaard met bodemerosie. Zowel voor landbouwers als burgers is erosie ongewenst. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat nietkerende grondbewerking en groenbedekking opvallend effectief zijn in de strijd tegen erosie. Toch blijkt het toepassen van niet-kerende grondbewerking niet zo evident. Hoe ga je aan de slag met niet-kerende grondbewerking? Met deze brochure trachten we om jou op weg te helpen naar een duurzaam bodemgebruik.

KW - akkerbouw

KW - bouwland

KW - grondbewerking

KW - erosiebestrijding

KW - vlaanderen

KW - arable farming

KW - arable land

KW - tillage

KW - erosion control

KW - flanders

M3 - Book

BT - Aan de slag met niet kerende grondbewerking

PB - Provincie Vlaams-Brabant

CY - Leuven, BE

ER -

Muijtjens S, Swerts M, Vervaeke I, Meuffels GJHM. Aan de slag met niet kerende grondbewerking. Leuven, BE: Provincie Vlaams-Brabant, 2012. 28 p.