A50: oorverdovend & adembenemend : een ontwerpstudie voor het tracé Grijsoord - Rijnbrug

H.J. Kooij, P. Hofschreuder, C.F. Jaarsma, H.T.L. Massop, B. van de Sande, P. Theuws

Research output: Book/ReportReportAcademic

Abstract

In dit rapport is voor een drietal deelgebieden van de noord - zuid verbinding A50 onderzocht welke alternatieven er voor handen zijn om de snelweg wel naar 2x3 rijstroken uit te breiden, maar tegelijk de negatieve aspecten te minimaliseren. Het betreft het Beekdalviaduct, Doorwerthse Heide en Wolfheze. De uitkomsten van deze studie laten zien dat het mogelijk is om de capaciteitsvergroting van de A50 tussen de Rijnbrug bij Heteren en knooppunt Grijsoord niet alleen te gebruiken voor een verbetering van de doorstroming van het verkeer, maar tevens voor het treffen van maatregelen die de negatieve gevolgen van deze snelweg op de leefomgeving aanzienlijk verminderen.
LanguageDutch
Place of PublicationWageningen
PublisherWUR, Wetenschapswinkel
Number of pages65
ISBN (Print)9789085850809
Publication statusPublished - 2008

Publication series

NameRapport / Wetenschapswinkel Wageningen UR
PublisherWUR, Wetenschapswinkel
No.238

Keywords

  • road transport
  • roads
  • road construction
  • traffic
  • noise pollution
  • landscaping
  • heathlands
  • veluwe

Cite this

Kooij, H. J., Hofschreuder, P., Jaarsma, C. F., Massop, H. T. L., van de Sande, B., & Theuws, P. (2008). A50: oorverdovend & adembenemend : een ontwerpstudie voor het tracé Grijsoord - Rijnbrug. (Rapport / Wetenschapswinkel Wageningen UR; No. 238). Wageningen: WUR, Wetenschapswinkel.
Kooij, H.J. ; Hofschreuder, P. ; Jaarsma, C.F. ; Massop, H.T.L. ; van de Sande, B. ; Theuws, P. / A50: oorverdovend & adembenemend : een ontwerpstudie voor het tracé Grijsoord - Rijnbrug. Wageningen : WUR, Wetenschapswinkel, 2008. 65 p. (Rapport / Wetenschapswinkel Wageningen UR; 238).
@book{eeddc539269c48f49194508bc282db78,
title = "A50: oorverdovend & adembenemend : een ontwerpstudie voor het trac{\'e} Grijsoord - Rijnbrug",
abstract = "In dit rapport is voor een drietal deelgebieden van de noord - zuid verbinding A50 onderzocht welke alternatieven er voor handen zijn om de snelweg wel naar 2x3 rijstroken uit te breiden, maar tegelijk de negatieve aspecten te minimaliseren. Het betreft het Beekdalviaduct, Doorwerthse Heide en Wolfheze. De uitkomsten van deze studie laten zien dat het mogelijk is om de capaciteitsvergroting van de A50 tussen de Rijnbrug bij Heteren en knooppunt Grijsoord niet alleen te gebruiken voor een verbetering van de doorstroming van het verkeer, maar tevens voor het treffen van maatregelen die de negatieve gevolgen van deze snelweg op de leefomgeving aanzienlijk verminderen.",
keywords = "wegtransport, wegen, wegenbouw, verkeer, geluidshinder, landschapsbouw, heidegebieden, veluwe, road transport, roads, road construction, traffic, noise pollution, landscaping, heathlands, veluwe",
author = "H.J. Kooij and P. Hofschreuder and C.F. Jaarsma and H.T.L. Massop and {van de Sande}, B. and P. Theuws",
year = "2008",
language = "Dutch",
isbn = "9789085850809",
series = "Rapport / Wetenschapswinkel Wageningen UR",
publisher = "WUR, Wetenschapswinkel",
number = "238",

}

Kooij, HJ, Hofschreuder, P, Jaarsma, CF, Massop, HTL, van de Sande, B & Theuws, P 2008, A50: oorverdovend & adembenemend : een ontwerpstudie voor het tracé Grijsoord - Rijnbrug. Rapport / Wetenschapswinkel Wageningen UR, no. 238, WUR, Wetenschapswinkel, Wageningen.

A50: oorverdovend & adembenemend : een ontwerpstudie voor het tracé Grijsoord - Rijnbrug. / Kooij, H.J.; Hofschreuder, P.; Jaarsma, C.F.; Massop, H.T.L.; van de Sande, B.; Theuws, P.

Wageningen : WUR, Wetenschapswinkel, 2008. 65 p. (Rapport / Wetenschapswinkel Wageningen UR; No. 238).

Research output: Book/ReportReportAcademic

TY - BOOK

T1 - A50: oorverdovend & adembenemend : een ontwerpstudie voor het tracé Grijsoord - Rijnbrug

AU - Kooij, H.J.

AU - Hofschreuder, P.

AU - Jaarsma, C.F.

AU - Massop, H.T.L.

AU - van de Sande, B.

AU - Theuws, P.

PY - 2008

Y1 - 2008

N2 - In dit rapport is voor een drietal deelgebieden van de noord - zuid verbinding A50 onderzocht welke alternatieven er voor handen zijn om de snelweg wel naar 2x3 rijstroken uit te breiden, maar tegelijk de negatieve aspecten te minimaliseren. Het betreft het Beekdalviaduct, Doorwerthse Heide en Wolfheze. De uitkomsten van deze studie laten zien dat het mogelijk is om de capaciteitsvergroting van de A50 tussen de Rijnbrug bij Heteren en knooppunt Grijsoord niet alleen te gebruiken voor een verbetering van de doorstroming van het verkeer, maar tevens voor het treffen van maatregelen die de negatieve gevolgen van deze snelweg op de leefomgeving aanzienlijk verminderen.

AB - In dit rapport is voor een drietal deelgebieden van de noord - zuid verbinding A50 onderzocht welke alternatieven er voor handen zijn om de snelweg wel naar 2x3 rijstroken uit te breiden, maar tegelijk de negatieve aspecten te minimaliseren. Het betreft het Beekdalviaduct, Doorwerthse Heide en Wolfheze. De uitkomsten van deze studie laten zien dat het mogelijk is om de capaciteitsvergroting van de A50 tussen de Rijnbrug bij Heteren en knooppunt Grijsoord niet alleen te gebruiken voor een verbetering van de doorstroming van het verkeer, maar tevens voor het treffen van maatregelen die de negatieve gevolgen van deze snelweg op de leefomgeving aanzienlijk verminderen.

KW - wegtransport

KW - wegen

KW - wegenbouw

KW - verkeer

KW - geluidshinder

KW - landschapsbouw

KW - heidegebieden

KW - veluwe

KW - road transport

KW - roads

KW - road construction

KW - traffic

KW - noise pollution

KW - landscaping

KW - heathlands

KW - veluwe

M3 - Report

SN - 9789085850809

T3 - Rapport / Wetenschapswinkel Wageningen UR

BT - A50: oorverdovend & adembenemend : een ontwerpstudie voor het tracé Grijsoord - Rijnbrug

PB - WUR, Wetenschapswinkel

CY - Wageningen

ER -

Kooij HJ, Hofschreuder P, Jaarsma CF, Massop HTL, van de Sande B, Theuws P. A50: oorverdovend & adembenemend : een ontwerpstudie voor het tracé Grijsoord - Rijnbrug. Wageningen: WUR, Wetenschapswinkel, 2008. 65 p. (Rapport / Wetenschapswinkel Wageningen UR; 238).