24 jaar vruchtwisselingsonderzoek op "De Schreef"

O. Hoekstra

  Research output: Chapter in Book/Report/Conference proceedingChapter

  Abstract

  Een bouwplanvernauwing wordt door wintertarwe goed verdragen; ook door suikerbieten, wanneer het bietecysteaaltje niet schadelijk voorkomt. Daarentegen is de aardappel weinig zelfverdraagzaam. Afgezien van het aardappelcysteaaltje kunnen pathogene schimmels en bacterien de opbrengst flink onderuit halen. Afdoende middelen om deze ziekten te weerstaan zijn er voorlopig niet. Ook reageert de aardappel negatief op de voorvruchten suikerbieten en rijpe erwten. Een economische evaluatie laat zien, dat bij "Flevoland" - opbrengsten en de huidige prijzen - en kostenverhoudingen de een op vier rotaties het meeste perspectief bieden.
  Original languageDutch
  Title of host publicationJaarboek 1987-1992 : verslagen van in 1987-1992 afgesloten onderzoekprojecten op Regionale Onderzoek Centra en het PAGV
  Place of PublicationLelystad
  PublisherProefstation voor de Akkerbouw en de Groenteteelt in de Vollegrond
  Pages245-248
  Publication statusPublished - 1987

  Publication series

  NamePublikatie / Proefstation voor de Akkerbouw en de Groenteteelt in de Vollegrond, Regionale Onderzoekcentra
  Numberno. 38-64

  Keywords

  • rotations

  Cite this

  Hoekstra, O. (1987). 24 jaar vruchtwisselingsonderzoek op "De Schreef". In Jaarboek 1987-1992 : verslagen van in 1987-1992 afgesloten onderzoekprojecten op Regionale Onderzoek Centra en het PAGV (pp. 245-248). (Publikatie / Proefstation voor de Akkerbouw en de Groenteteelt in de Vollegrond, Regionale Onderzoekcentra; No. no. 38-64). Lelystad: Proefstation voor de Akkerbouw en de Groenteteelt in de Vollegrond.