TU-16007 - Ouders verleiden; ouders activeren groente en fruit mee te geven naar school (BO-62-001-013, BO-49-002-015, BO-29.03-001-012)

Project: EZproject

Project Details

Description

Ouderbetrokkenheid is een belangrijke succesfactor voor interventies in de schoolsetting. Met de huidige, veelal cognitieve benadering, blijkt dat slechts een kleine groep, al bewuste ouders, wordt bereikt. Voor veel mensen is het uitvoeren van gezond gedrag niet alleen afhankelijk van kennis, maar spelen vooral andere factoren mee zoals gewoonten, vaardigheden en de (sociale) omgeving. Door het toepassen van één benadering (one size fits all) wordt voorbij gegaan aan het feit dat er verschillende typen ouders zijn, die hun eigen wensen en mogelijkheden hebben en daardoor een andere benadering vragen. Het segmenteren van ouders en het op-maat aanbieden van passende activiteiten is daarom een kansrijke methode.

Het project bestaat uit onderzoek dat inzicht geeft in de wensen, mogelijkheden, succesfactoren en barrières van verschillende type ouders en van verschillende scholen bij het beschikbaar stellen van groente en fruit op school. Op basis van deze resultaten worden kansrijke strategieën geselecteerd en onderzocht op effectiviteit.

Het doel van dit project is het ontwikkelen van een bewezen effectieve aanpak voor basisscholen en ouders om de beschikbaarheid van groente en fruit op school te verhogen.

StatusActive
Effective start/end date1/01/1731/12/20

Activities

  • 2 Oral presentation
  • 1 Participation in or organising a workshop, seminar, course

Groente & fruit op in de ochtendpauze op school

Gertrude Zeinstra (Speaker)

14 Nov 2019

Activity: Talk or presentationOral presentationOther

Van patatzak naar fruitbak

Gertrude Zeinstra (Participant)

7 Nov 2019

Activity: Participating in or organising an eventParticipation in or organising a workshop, seminar, courseOther

Groente en fruit op school, vanzelfsprekend!

Gertrude Zeinstra (Speaker)

7 Nov 2019

Activity: Talk or presentationOral presentationOther

Press / Media

Bedrijfsleven opgeroepen samen op te trekken bij voedseleducatie

Gertrude Zeinstra

7/11/19

1 Media contribution

Press/Media: Expert CommentOther