Teeltvoorschriften akker- en tuinbouw (BO-43-011.05-001, BO-20-003.01-001, BO-20-003-030)

Project: EZproject

Project Details

Description

Het ministerie van LNV is verantwoordelijk voor de geldende teeltvoorschriften Akker- en tuinbouw. Met name bij de handhaving dient bekend te zijn welke mogelijke maatregelen opgelegd kunnen en moeten worden. Door verandering in mogelijkheden van bestrijding en verandering in de ziekten, plagen en onkruiden is kennis ten behoeve van actualisatie van teeltvoorschriften een blijvend aandachtspunt. Gezien de wijzigingen in het gewasbeschermingsmiddelenpakket en nieuwe mogelijkheden van bestrijding wordt jaarlijks, in overleg met de opdrachtgever, bepaald welke teeltvoorschriften nadere actualisaties behoeven.

 

Dit is een doorlopend BO programma. Invulling van de projecten gebeurt in nauwe samenspraak met de opdrachtgever. De geldende teeltvoorschriften hebben betrekking op ziekten en plagen in gewassen (aardappel, bieten, uien, boomkwekerijgewassen), onkruiden (knolcyperus en wilde haver), gewasbescherming (reiniging van verpakkingen) en milieu (erosie en coëxistentie). Dit onderzoek gaat over actualisatie van de teeltvoorschriften. (Uitgebreid) onderzoek naar de ziekten, plagen en onkruiden waar de teeltvoorschriften betrekking op hebben, valt hier niet onder.

StatusActive
Effective start/end date1/01/1431/12/20

Research Output

Valse meeldauw-vrij plantgoed van ui door warme luchtbehandeling: Teeltvoorschriften valse meeldauw-vrij verklaring; een alternatieve methode

Evenhuis, A., Topper, C. G. & Krijger, M. C., Mar 2019, Wageningen: Wageningen Plant Research. 26 p. (Rapport Wageningen Plant Research; no. 7340087100)

Research output: Book/ReportReportProfessional

Open Access

Welke schimmel veroorzaakt koprot in uien?

Köhl, J., Plas, C. H., van Tongeren, C. A. M. & Evenhuis, A., 2018, Wageningen UR.

Research output: Book/ReportReportProfessional

Grote impact verbod neonicotinoïden

Verbeek, M., van der Vlugt, R. A. A., Raaijmakers, E. & Tijink, F., Nov 2017, In : Boerderij/Akkerbouw. 103, 6, p. A22-A24

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

Open Access