SN Add Q2 KE2 0.3 Communicatie en Plant (BO-53-001-010)

Project: EZproject

Description

Maatregelen die bijdragen aan de opslag en vastlegging van koolstof worden genomen in bos- en natuurterreinen. Dit moet gebeuren in concrete gebieden en door eigenaren en beheerders. Dit betekent dat zij vanaf het begin betrokken moeten worden bij klimaatpilots en de ontwikkeling van mogelijke klimaatmaatregelen in hun terreinen. De Vereniging van Bos- en Natuurterreineigenaren en haar leden en de Bosgroepen bieden het consortium van de klimaatenveloppe bomen, bos en natuur 2019 een uitgebreid netwerk aan om dit voor elkaar te krijgen.

 

In 2018 heeft de VBNE samen met haar contract partners bos- en natuureigenaren en beheerders kennis laten maken met het concept van koolstofvastlegging en wat zij daarin kunnen betekenen met hun terreinen. Het is van belang om in 2019 de maatregelen die in 2018 zijn onderzocht en uitgewerkt nader toe te lichten aan eigenaren en beheerders. Er is veel behoefte aan concrete handvatten. 

In dit project zijn ook activiteiten gericht op kinderen opgenomen die worden uitgevoerd door Stichting Nationale Boomfeestdag. het betreft de organisatie van de kinderklimaattafels die op een aantal scholen wordt georganiseerd die gaan leiden tot een kinderklimaatdeal.

Ook zal een bijdrage worden geleverd aan een website voor hittestress in bewouwde omgeving, waarmee gemeenten inzicht krijgen in hittegevoelige plekken om daar gericht bomen te gaan planten.

Ook in 2019 gaat Trees for All door met de plantkaravaan, waarbij op verschillende evenementen bomen worden aangeplant.

StatusActive
Effective start/end date1/01/1831/12/19