Regieteam Modellen: Task 5 Integrated application of WR models (KB-33-000-015)

Project: EZproject

Project Details

Description

Deze taak 5 initieert een proces tot grotere integratie van kwantitatieve modellen vanuit verschillende diciplines voor wetenschappelijk advies ten behoeve van de groeiende vraag naar geïntegreerd beleid, systemen en strategieanalyses om duurzaamheid te bevorderen. Uiteindelijk zou dit resulteren in een coherent WR-systeemanalysekader dat strategische beleidsvragen kan beantwoorden.

 

Taak 5 is een iteratief proces van (1) inventarisatie en evaluatie, (2) voortgang, (3) toepassen en (4) consolideren van nieuwe inzichten. Het project omvat de volgende activiteiten:

 

Activiteit 5.1 Evaluatie van bestaande geïntegreerde modelapplicaties

 

Activiteit 5.2: Het definiëren en verbinden van twee pilot-showcase (s): terrestrisch en marien. Hierin worden methodologieën ontworpen om modelintegratieprocessen te vergemakkelijken. We zullen tevens bijdragen aan ontwikkeling modelintegratiemethoden (bijv. Hoe modellen te selecteren en te verbinden, kwaliteitsproblemen met modellen in een gekoppeld modelsysteem).

 

Activiteit 5.3: Aanbevelingen op basis van ervaring uit de kennisbasis en Wageningen Model Groep-model koppelingsprojecten.

StatusFinished
Effective start/end date1/01/2031/12/20