Microarray Lateral Flow Detection (KB-33-007-016)

Project: EZproject

Project Details

Description

Er is steeds meer vraag naar on-site, Point-of-Care diagnostische testen, niet alleen in de humane diagnostiek (huisartsen, pre-klinieken), maar ook in andere sectoren zoals de veterinaire, food en feed, land- en tuinbouw en water en bodemsector. Gebruikers vragen een hoge gevoeligheid en ook om de mogelijkheid om meerdere factoren (multi-analiet) tegelijk te kunnen meten. Om aan deze trends tegemoet te komen, zal het ATFD voor drie marktdomeinen laterale flow multi-analiet testen ontwikkelen waar momenteel vraag naar is, of in de nabije toekomst vraag naar zal zijn:

  • een pen-side test voor de (differentiële) diagnostiek voor exotische arbovirussen (WBVR)
  • een on-site test voor de detectie van plantpathogenen (WPR)
  • een on-site test voor de detectie van voedselallergenen en één voor bijen-onvriendelijke pesticiden (RIKILT).

Om de multi-analiet, microarray testen uit te lezen zal gebruik worden gemaakt van een real-time video reader die door WFBR in samenwerking met de HAN University for Applied Sciences in Arnhem is ontwikkeld. Een prototype van die reader is door Scienion (Berlijn, Duitsland) gelanceerd op de laatste Medica in Düsseldorf (november 2017). Met behulp van de reader, draadloos verbonden met een gewenste ontvanger, kunnen in principe kwantitatieve gegevens worden verkregen op basis van de helling van de intensiteitscurve per specifieke spot in de test.

Voor lijntesten zal een kleine reader (de CUBE-reader) van opTricon uit Berlijn worden gebruikt. Het principe is vergelijkbaar met de real-time video reader en data kunnen via een draadloze verbinding worden verstuurd.

 

StatusFinished
Effective start/end date1/01/1831/12/18