LWV22204 Let's make it easier being green: Interventions to enable consumers to reduce their water use and household food waste. (BO-62-001-025)

Project: LNV project

Project Details

Description

Dit project richt zich op het selecteren, ontwikkelen en testen van gedragsverandering om consumenten aan te zetten tot milieuvriendelijk gedrag. Het doel is om effectieve en haalbare interventies te ontwikkelen die in de praktijk geaccepteerd worden en bijdragen aan langdurig milieuvriendelijk gedrag. Het consortium werkt aan twee specifieke consumentengedragingen in huishoudens, namelijk watergebruik en voedselverspilling, en volgt hierbij een vergelijkbare aanpak voor de keuze en het co-creëren van gedragsinterventies.

Het project zal nieuwe inzichten opleveren over de effectiviteit, haalbaarheid en acceptatie van gedragsinterventies die consumenten aanzetten tot milieuvriendelijk handelen, evenals interventies die ervoor zorgen dat dit de milieuvriendelijke gedrag blijvend is (structurele veranderingen). Naast wetenschappelijke inzichten draagt dit project ook bij aan de kennis en ervaring van de private partners met betrekking tot water- en voedselverspilling.
Verder levert het project meer algemene inzichten op die kunnen worden ingezet om consumenten te ondersteunen bij het veranderen naar en behouden van milieuvriendelijk gedrag.

StatusActive
Effective start/end date1/04/2331/03/26