KvM 2017-5 Formulation mission to China (BO-20-007-452)

Project: EZproject

Project Details

Description

In het kader van de Triangular Cooperation (TrC) van de Nederlandse ondersteuning van het FAO-China South-South Cooperation (SSC) Programme worden medewerkers van Wageningen gevraagd om deel te nemen in een formulation mission naar China.

 China en FAO willen intensiever gaan samenwerken binnen het SSC programma. Een van de aspecten binnen die samenwerking is het upgraden van de capaciteit en expertise van twee Chinese onderzoekscentra t.b.v. deze internationale ontwikkelingssamenwerking. Een centrum gericht op de ontwikkeling van aquacultuur, het Wuxi Freshwater Fisheries Research Center (FFRC), en een centrum voor Foreign Economic Cooperation in Beijing (FECC).

China wil graag weten hoe deze centra ingericht kunnen worden voor de verder SSC, Nederland stelt capaciteit beschikbaar voor een eerste bezoek aan deze centra om in beeld te krijgen hoe dit kan.

 Tijdens het project zullen wij de uitdagingen, behoeften en eisen identificeren van de twee Chinese referentiecentra (FFRC en FECC) op het gebied van capaciteitsontwikkeling in het kader van de SSC, en aangeven welke ondersteuning Nederland en Wageningen hierin kunnen bieden.

StatusFinished
Effective start/end date1/01/1731/12/17