Research output per year
Research output per year
Project: LVVN project
Van nieuwe eiwittenbronnen zoals insecten en algen wordt verwacht dat ze traditionele dierlijke eiwitbronnen in de nabije toekomst gedeeltelijk zullen vervangen. Veel aspecten op het gebied van voedselveiligheid zijn echter nog onbekend voor deze alternatieve bronnen en moeten worden onderzocht. Massaspectrometrie (MS) is de eerste keuze als technologie voor de karakterisering van eiwitten en peptiden.
Binnen de WOT is er behoefte aan methoden waarmee (kwantitatief) minimale verschillen tussen eiwitten in complexe mengsels gemeten kunnen worden. Voorbeelden van het selectief meten van (intacte) eiwitten in complexe mengsels zijn, het per diersoort onderscheiden van verboden en toegestane dierlijke bijproducten in diervoeders, soort-identificatie (uit traditionele en nieuwe voedselbronnen), het meten van eiwit-adducten, het meten van groeihormonen in dierlijke matrices en preparaten/supplementen, het meten van allergenen in voeding, het identificeren van bacteriële contaminatie in voedsel, het detecteren van (bacteriële) toxische stoffen in (complexe) matrices en het meten van bio-pesticiden (peptiden).
Het doel van dit project is het opzetten en implementeren van MS-gebaseerde technieken voor eiwitonderzoek op het gebied van veiligheid en kwaliteit van voedsel.
Status | Finished |
---|---|
Effective start/end date | 1/01/17 → 31/12/21 |
Research output: Contribution to journal › Article › Academic › peer-review
Research output: Contribution to conference › Poster › Academic
Research output: Contribution to conference › Poster › Academic