H300 Energie en CO2 Vervolg monitoring innovaties in de praktijk (BO-59-004-005, BO-51-002-007, BO-25.11-001-009)

Project: EZproject

Project Details

Description

Er zijn momenteel veel ideeën rond nieuwe energiebesparende technieken in omloop die ondernemers willen toepassen. Maar niemand wil een gok nemen met zijn eigen bedrijf. Daarom moeten de innovatoren worden ondersteund met een deskundige monitoring om zo de slagingskans van energie-innovaties op de bedrijven te vergroten. Monitoring is hiervoor een krachtig en effectief instrument dat ondernemers ondersteunt. Monitoring objectiveert, verheldert en verdiept het inzicht van de ondernemer in de mogelijkheden die een innovatie voor zijn bedrijf kan hebben. Monitoring borgt dat de nieuwe toepassingen op zijn best kunnen toegepast. Door monitoring wordt het mogelijk dat bestaande kennis kan landen, dat ervaringen van betrokkenen uit eerdere energiebesparingsprojecten kunnen worden gedeeld en dat nieuwe ideeën, nog voor ze worden toegepast, op waarde kunnen worden geschat. Hierdoor neemt de kennis over praktisch toepasbaarheid van innovaties toe. Dit is van grote waarde voor de gehele sector en de betrokkenen bij Kas als Energiebron in het bijzonder. Monitoring van innovaties op bedrijven borgt dat:

 (1)             de opschaling van idee naar toepassing op het bedrijf succesvol verloopt

 (2)             de pioniers ondersteund worden in hun zoektocht

(3)             de energie-oplossingen vervolgens door early adopters kunnen worden overgenomen

(4)             de ontwikkelde kennis over de inhoud en de aanpak van de innovatie breed wordt gecommuniceerd, zodat alle potentieel geïnteresseerden er kennis van kunnen nemen.

StatusActive
Effective start/end date1/01/1331/12/20

Research Output

Vergelijking tomatenteelten met een Ventilation Jet systeem: als onderdeel van het monitoringsproject

Vanthoor, B. H. E. & Tsafaras, I., 2018, Bleiswijk: Wageningen University & Research, BU Glastuinbouw. 26 p. (Rapport / Wageningen University & Research, BU Glastuinbouw; no. WPR-744)

Research output: Book/ReportReportProfessional

Open Access

Duurzaamheidsvergelijking van biologische teelt en teelt op natuurlijk substraat in de glastuinbouw: Duurzaamheidsvergelijking met de LCA methode

van der Lans, C. J. M., Vermeulen, P. C. M., Raaphorst, M. G. M. & Spruijt, J., 2013, Bleiswijk: Wageningen UR Glastuinbouw. 36 p.

Research output: Book/ReportReportProfessional

Open Access