Effect THT op verspilling (BO-20-015-032)

  • Kremer, Stefanie (Project Leader)

Project: EZproject

Project Details

Description

Het doel van het onderzoek is om meer inzicht te krijgen wat het  effect op het vóórkomen van voedselverspillingverspilling bij huishoudens en verkoopkanalen is als er geen THT-datum op het etiket van lang houdbare producten zou staan. Er is op dit moment hier weinig kennis voorhanden, terwijl er vanuit de beleidscontext en de praktijk signalen zijn, dat een uitbreiding van de lijst producten waarop geen datum hoeft te staan bijdraagt aan het voorkomen van voedselverspilling. Het onderzoek beoogt na te gaan wat consumenten doen als er geen THT-datum op lang houdbare producten staat? Welk effect heeft het niet aanwezig zijn van een dergelijke houdbaarheidsdatum op het weggooigedrag in huishoudens?

 

StatusFinished
Effective start/end date1/01/1631/12/17

Research Output

The effect of date marking terminology of products with a long shelf life on food discarding behaviour of consumers

Holthuysen, N., Kremer, S. & Bos-Brouwers, H., 27 Mar 2017, Wageningen: Wageningen Food & Biobased Research. 26 p. (Wageningen Food & Biobased Research report; no. 1709)

Research output: Book/ReportReportProfessional

Open Access

Effect van houdbaarheidsdata van lang houdbare producten op weggooigedrag van consumenten

Holthuysen, N. T. E., Kremer, S. & Bos-Brouwers, H. E. J., Nov 2016, Wageningen: Wageningen Food & Biobased Research. 22 p. (Wageningen Food & Biobased Research rapport; no. 1709)

Research output: Book/ReportReportProfessional

Open Access