Coördinatie en communicatie Groene Veredeling (BO-50-002-032, BO-26.02-003-004, BO-12.03-017-005)

Project: EZproject

Project Details

Description

De projecten lopen goed en onderzoekers en bedrijven zijn enthousiast. Het hoogtepunt op het gebied van communicatie en coördinatie in 2018 was de Onderzoekersdag Groene Veredeling op 13 december, met een ochtendprogramma met 12 presentaties, die verzorgd werden door onderzoekers, gevolgd door vertegenwoordigers vanuit het veredelingsbedrijfsleven. Het middagprogramma was een demo van het Bioimpuls-onderzoek waarin de verschillende aardappelrassen uit het programma zijn getoond. Met een opkomst van bijna 60 deelnemers was dit een zeer succesvolle bijeenkomst!

 

Bedrijven hebben tijdens de Onderzoekersdag voor elk project uitgesproken dat Groene Veredeling voor hun een waardevol onderzoeksprogramma is, namelijk vanwege:

  • De goede samenwerking tussen bedrijven en kennisinstelling
  • De meerwaarde door complementaire expertises
  • De relatief kleine gewassen waaraan gewerkt wordt of waarbij kleine bedrijven betrokken zijn
  • De ontwikkeling van toetsmethoden voor resistentie
  • De moeilijkheid om toetsen uit te voeren (vooral insectenresistentietoetsen zijn moeilijk uitvoerbaar (o.a. door de instandhouding van kweken) en gevaarlijk (gevaar voor besmetting eigen veredelingsmateriaal)
  • De goede resultaten die verkregen zijn!

 

 

Brochures van de lopende onderzoeksprojecten zijn, zowel Nederlands- als Engelstalig, beschikbaar via de website van het programma, te weten https://www.groeneveredeling.nl.

Coördinatie-activiteiten bestaan uit opvragen van werkplannen en jaarrapportages aan projectleiders, contacten met projectleiders over voortgang, bezoeken van bedrijven, doorspreken van nieuwe projectmogelijkheden met de sector en deelname aan project-overschrijdende congressen of bijeenkomsten.

StatusFinished
Effective start/end date1/01/1231/12/19