Build Food Literacy Through Education (KB-35-008-017)

Project: LNV project

Project Details

Description

Binnen de OpenIDEO - Challenge: ‪The Food Systems Game Changers Lab, georganiseerd door EAT, IDEO, Thought For Food, De Rockefeller Foundation en Forum For the Future focussen wij ons samen met anderen van over de hele wereld in een cohort dat gericht is op educatie van jongeren.

Binnen dit cohort werken wij een gezamenlijk idee uit om (jonge) consumenten de mogelijk te bieden gezonde en duurzame keuzes te maken in het voedsel dat we tot ons nemen. Door kennis te delen over het voedsel, en enthousiasme te delen over hoe je eten kan bereiden, zullen er andere manieren worden gevonden om mensen aan te spreken op hun liefde voor nieuwe mogelijkheden, terwijl we de onbekendheid wegnemen die het toepassen van producten in de weg staan. Door een koppeling te maken met lokale koks zullen recepten uitgewisseld worden en wordt er meer gebruik gemaakt van de lokale kennis die hoort bij de bereiding van eten.

Deze oplossing leidt tot andere keuzes in het maken van voedsel, een lagere impact op de omgeving en verbeterde wereldwijde voedsel community. Wij richten ons op jongeren, omdat dit de volwassenen van de toekomst zijn.

StatusFinished
Effective start/end date1/07/2131/12/21