AF18094 Snelle on-site methoden voor voedselveiligheid en authenticiteit (BO-64-001-009, BO-46-002-036)

Project: EZproject

Project Details

Description

In 2018 is het PPS AF17038, Snelle on-site methoden voor voedselveiligheid en authenticiteit van start gegaan. Deze PPS is een bundeling van vier PPS-en, waarbij elke PPS een specifieke VV uitdaging adresseert. In 2019 is een tweede project op ditzelfde thema gestart: AF18094. Dit is een bundel van twee nieuwe consortia die naadloos passen bij het doel en werkwijze van AF17038. De twee nieuwe consortia zijn:

WP1, Mycotoxines in brouwerijgrondstoffen.

Doel: Binnen dit project wordt een snelle on-site differentiële test (Lateral Flow Device, LFD) ontwikkeld die het onderscheid kan maken tussen deoxynivalenol (DON) en de plant geconjugeerde variant deoxynivalenol-3-glucose (D3G). Deze test zal worden geïntroduceerd op de werkvloer van kleine ambachtelijke (craft) brouwerijen.

Partners: Crooked Spider c.v., Nevel, Kentron Microbiology B.V., CRAFT.

 

WP2, Identificeren van ongewenste eigenschappen in nieuwe plantvariëteiten.

Doel: In dit WP zullen state-of-the-art sequencing strategieën en technologieën worden gecombineerd met nieuw te ontwikkelen data-analyse-processen tot nieuwe protocollen voor snelle screening van onbekend plantmateriaal, met een focus op componenten die relevant zijn voor de voedsel- en diervoederveiligheid.

Partners: NAK, Naktuinbouw, Baseclear

StatusActive
Effective start/end date1/01/1931/12/21