AF-EU-16013 Smart-Akis (BO-47-002-004, BO-31.03-007-008)

Project: EZproject

Project Details

Description

Het Europese Smart-AKIS netwerk helpt agrarisch ondernemers om hun bedrijfsvoering te verbeteren en om naast een beter financieel resultaat óók een meer duurzaam rendement te realiseren. Smart-AKIS laat boeren en tuinders zien hoe ze van de laatste agrarische technologische ontwikkelingen en materialen kunnen profiteren.

 

Doelen

Inventariseren en categoriseren van kant-en-klare oplossingen, technieken en onderzoeksresultaten die in concept of reeds commercieel beschikbaar zijn.

Vaststellen van behoeften en interesses bij eind-gebruikers, en van de factoren die adoptie en inpasbaarheid van potentiele oplossingen beïnvloeden; met inbegrip van lokale factoren. Ontwikkelen van een multi-actor-samenwerkingsmodel, waar uiteenlopende belanghebbenden de handen ineen slaan om innovaties te realiseren.

Opzetten van een on-line platform waar Smart Farming Technology opties beoordeeld kunnen worden voor gebruik in een gegeven context, en waar ideeën en behoeften uit het veld bijeengebracht en gedeeld kunnen worden.

Aanpak en werkwijze

Smart-AKIS is een Thematisch Netwerk, een specifiek format (multi-actor) van projecten voor en door betrokken ketenpartijen onder de vlag van het European Innovation Partnership on Agricultural Productivity and Sustainability (EIP-AGRI), gefinancierd door het Horizon 2020 Programma van de Europese Unie.
Het smart-AKIS netwerk verzamelt reeds bestaande maar nog onder-benutte inzichten, technieken en best practices. Het maakt deze voor gebruik in de praktijk toegankelijk, via doelgericht informatiemateriaal, en presenteert technieken in eenvoudig toepasbare vorm.

 

Beoogde resultaten

Een overzicht van direct toepasbare oplossingen uit het grote arsenaal van onderzoeksresultaten en op de markt beschikbare toepassingen van Smart Farming Technology, toegesneden op de behoeften van specifieke sectoren en bedrijven.

Samenwerking tussen telers, adviseurs, en toeleveranciers van Smart Farming Technology

Ondersteuning van innovatie-trajecten en processen voor de ontwikkeling van smart solutions, gedreven door de behoeften en interesses van eind-gebruikers.

 

Voor meer informatie, zie de website: https://www.smart-akis.com/

StatusFinished
Effective start/end date1/01/1631/12/18
  • Disseminating and Promoting Smart Farming Technologies –The SmartAKIS Network

    Tinker, D., Kernecker, M., Knierim, A., Wurbs, A., Wolters, S., van Evert, F. K., Bellostas, N., Aït-Amar, S., Balafoutis, T. & Fountas, S., 2017, 1st AXEMA-EurAgEng Conference: Intensive and environmentally friendly agriculture: an opportunity for innovation in machinery and systems. EurAgEng, Cranfield, p. 160-166

    Research output: Chapter in Book/Report/Conference proceedingConference paperAcademicpeer-review

    Open Access