AF-EU-16009 Eurodairy (BO-47-002-009, BO-22.04-006-013)

Project: EZproject

Project Details

Description

EuroDairy is een nieuw Europees netwerk voor melkveehouders die de prestaties van hun bedrijven willen verbeteren en een meer duurzame toekomst aan hun bedrijven en gezinnen willen bieden. Dit komt in een tijd van ongekende uitdagingen voor de sector na de afschaffing van de melkquota. EuroDairy omvat 14 lidstaten, die 40% van de melkveehouders, 45% van de koeien en 60% van de Europese melkproductie omvatten. De twintig partnerorganisaties zijn nauw verbonden met de sector en komen uit zowel de opkomende als de oude melk producerende regio's van Europa. Verdere samenwerkingen, met name met de Europese melkveehouders organisaties, verhogen de impact van het netwerk.

EuroDairy zal zich toespitsen op de belangrijkste duurzaamheidsproblemen voor de toekomst:

  • sociaal-economische veerkracht - met het oog op grotere (melk)prijsfluctuaties.
  • efficiënt beheer van hulpbronnen - het gebruik van steeds meer en duurdere inputs, die ook een impact hebben op het milieu.
  • de verzorging van de dieren - innovatief bedrijfsmanagement praktijken, mede ook om het antibioticagebruik te verminderen.
  • biodiversiteit - het combineren van zorg voor het milieu en een rendabele melkveehouderij.
StatusFinished
Effective start/end date1/01/1631/12/19

Research Output

D1.5 EuroDairy Final network conference: Copa-COGECA, Brussels, 23 January 2019

Korevaar, H., Verwijs, B. R., Bufe, C. & Keatinge, R., 31 Jan 2019, 65 p.

Research output: Book/ReportReportProfessional

Open Access

Eurodairy: a bottom-up approach to transfer innovations on grass to European farmers

Brocard, V., Rankin, J., Korevaar, H., Menghi, A. & Keatinge, R., 2018, Sustainable meat and milk production from grasslands: Proceedings of the 27 th General Meeting of the European Grassland Federation Cork, Ireland 17-21 June 2018. Horan, B., Hennessy, D., O'Donovan, M., Kennedy, E., McCarthy, B., Finn, J. A. & O'Brien, B. (eds.). Wageningen: Wageningen Academic Publishers, p. 944-946 (Grassland Science in Europe; vol. 23).

Research output: Chapter in Book/Report/Conference proceedingConference paper

Open Access