AF-15262 - Personalized nutrition and health (PHN) (BO-62-001-008, BO-45-002-005, BO-24.06-001-013)

Project: LNV project

Project Details

Description

Het uiteindelijke doel van dit programma is een wereld waarin alle mensen de keuze kúnnen en wíllen maken voor een voeding die perfect aansluit bij hun persoonlijke behoefte. Om dit te bereiken gaat een breed consortium van kleine en grote bedrijven samen met TNO en Wageningen UR onderzoek doen naar de beste manier om individuele mensen te helpen bij het kiezen van passende voeding.

De grote innovatie waar de huidige dure gezondheidszorg op zit te wachten is preventie. Massamediale voorlichting is niet effectief gebleken om de levensstijl van individuen te veranderen. Dit onderzoeksprogramma gaat helpen door het ontwikkelen van services die mensen in staat stellen hun gezondheid en voedingsinname snel en goed te kunnen meten en op basis daarvan een gepersonaliseerd advies te krijgen. De razendsnelle en objectieve feedback op hun acties die mogelijk wordt door nieuwe meettechnologieën zorgt ervoor dat mensen hun gezonde gedrag ook willen en kunnen volhouden. De adviezen worden ook gepersonaliseerd aan de hand van persoonlijkheidskenmerken.

In het jongste innovatiecontract van de topsector Agri&Food wordt gesproken over een ‘systeemaanpak’ die moet leiden tot een ‘eenvoudig en toegankelijk systeem van optimale persoonlijke voedingskeuze’. De eerste innovatieopgaven van de thema’s Voeding en Gezondheid en Consument en Keten zijn dan ook:

  • Betaalbare en non-invasieve methodologieën om eetgedrag en gezondheid te meten.
  • Consument-gestuurde innovatie en productontwikkeling.

Dit onderzoeksprogramma is de directe vertaling van deze ambities.

StatusFinished
Effective start/end date1/01/1631/12/21
  • European conference on Personalized Nutrition

    Esmee Doets (Participant) & Maarten Soeters (Contributor)

    8 Oct 2019

    Activity: Participating in or organising an eventParticipation in or organising a workshop, seminar, courseOther