AF-14304 Functional food mond spray met ovomucine (BO-62-001-011, BO-46-002-006, BO-24.06-001-007)

Project: EZproject

Project Details

Description

De ontwikkeling van een mondspray ter bestrijding van DMS levert bij een succesvolle afronding:

  • Newtricious een vermarktbaar functional food product dat past bij de missie van het bedrijf "Bijdragen aan het tot stand komen van een betere wereld, via het ontwikkelen van unieke wetenschappelijke kennis op het gebied van voedingsingrediënten en speciale voedingsproducten".
  • Bouwhuis Enthoven de mogelijkheid een moeilijk verwerkbaar en slecht verkoopbaar eiwit te verwaarden tot een hightech product dat een duidelijk hogere toegevoegde waarde heeft.
  • Aroma Uden een nieuwe toepassing voor haar aromas.
  • Wageningen UR-instituut Food & Biobased Research nieuwe know-how en ervaring m.b.t. de ontwikkeling en toepassing van innovatieve technologie in relatie tot functionele voeding. Voeding wordt als functionele voeding beschouwd als wetenschappelijk kan worden aangetoond dat een of meerdere lichaamsfuncties wordt/worden verbeterd, leidend tot een verbetering van het welzijn of tot verlaging van het risico op ziekte. Als de beoogde toepassing ter verbetering van het DMS kan worden ontwikkeld, liggen nieuwe, aanpalende toepassingen direct voor de hand.
  • ACTA know-how over mondbevochtiging en het verlichten van monddroogteklachten bij patienten door middel van mondverzorgingsproducten
StatusFinished
Effective start/end date1/01/15 → 31/12/20