1-2D-12 Sincere (cofin) (KB-34-008-023, KB-34-008-017)

Project: EZproject

Project Details

Description

Het SINCERE project van JPI Climate heeft als doel de Europese en internationale verbanden en contacten te versterken om het klimaatonderzoek in de verschillende disciplines en sectoren uit te breiden. SINCERE betrekt wereldwijd daarbij het bedrijfsleven, financiële instellingen en onderzoeksinstituten, en andere belangrijke internationale beleids- en maatschappelijke organisaties. 

 

Twee speerpunten, zogenaamde Flagship Actions, zijn gericht op het ontwerpen van onderzoeks- en innovatiesamenwerking in Afrika en Latijns-Amerika. Het doel is om de kennis uit te breiden ter ondersteuning van de toepassing van het klimaatadaptatie- en mitigatiebeleid; in klimaatdiensten, en onderzoek in veerkracht realiseren bij rampen gerelateerd aan klimaatverandering. SINCERE zet zich ook in op een grotere betrokkenheid van lidstaten in Centraal/Oost- en Zuid-Europa in het klimaatonderzoek en in de JPI Climate activiteiten. 

 

De Wageningse bijdrage in dit project bestaat uit het leiden van twee werkpakketten. Eén richt zich op de internationale implementatie van het JPI Climate onderzoek en het uitbreiden van het netwerk. Het tweede op de verspreiding van de kennis en activiteiten, door inzet van communicatiemiddelen en het organiseren van bijeenkomsten. In de laatste maand van het project, dat valt in januari 2022, zal maximaal worden ingezet op de implementatie van de diverse JPI Climate onderzoeken en verspreiding van de resultaten.  

 

JPI Climate en SINCERE organiseerden in mei en juni van 2021, samen met 2 andere klimaatprojecten en de Europese Commissie, de tweejaarlijkse Europese Klimaatconferentie ECCA. De uitkomsten en de kernboodschappen zijn tijdens de COP26 in Glasgow/Brussel gepresenteerd en zal in januari 2022 als eindrapportage worden verspreid. 

StatusFinished
Effective start/end date1/01/1931/12/22