Meerlaagse verpakkingsfolies zijn lastig te recyclen

Press/Media: Expert CommentProfessional

Description

De voordelen van flexibele meerlaagsverpakkingen zijn evident. Ze zijn goedkoop, licht en hebben weinig volume. Ze beschermen tegen vermindering van de productkwaliteit van een uiteenlopende reeks voedingsmiddelen. Recyclen is echter lastig. Wageningen Food & Biobased Research kwam tot een vierstappenplan om het negatieve effect van deze verpakkingen tijdens recycling te verminderen. Ze zochten ook naar een goede methode om de recyclebaarheid van deze laminaatverpakkingen te testen.

Period17 Nov 2020

Media contributions

1

Media contributions

 • TitleMeerlaagse verpakkingsfolies zijn lastig te recyclen
  Degree of recognitionNational
  Media name/outletVMT
  Media typeWeb
  CountryNetherlands
  Date17/11/20
  DescriptionDe voordelen van flexibele meerlaagsverpakkingen zijn evident. Ze zijn goedkoop, licht en hebben weinig volume. Ze beschermen tegen vermindering van de productkwaliteit van een uiteenlopende reeks voedingsmiddelen. Recyclen is echter lastig. Wageningen Food & Biobased Research kwam tot een vierstappenplan om het negatieve effect van deze verpakkingen tijdens recycling te verminderen. Ze zochten ook naar een goede methode om de recyclebaarheid van deze laminaatverpakkingen te testen.
  URLhttps://www.vmt.nl/technologie-techniek/artikel/2020/11/meerlaagse-verpakkingsfolies-zijn-lastig-te-recyclen-10144237
  PersonsFresia Alvarado Chacon, Karin Molenveld