Integrale aanpak scoort! Verbinding Zorg, Sport en Bewegen

 • K.E.F. Leenaars

Press/Media: ResearchOther

Description

Vier jaar geleden startten de Wageningen Universiteit en het Radboudumc – in samenwerking met Kenniscentrum Sport, VSG, ROS en KNGF – het onderzoeksproject Verbinding Zorg, Sport en Bewegen. Karlijn Leenaars, promovenda aan de WUR, en Eva Smit – PhD-student aan het Radboudumc – volgden dertien buurtsportcoaches uit negen verschillende gemeenten (Den Haag, Den Bosch, Heusden, Nijmegen, Zwolle, Hoogeveen, Emmen, Utrecht en Franeker). De opdracht die de buurtsportcoaches kregen was eerstelijnszorg met de sport- en beweegsector te verbinden en zo volwassenen te stimuleren meer te gaan bewegen. Het onderzoek is inmiddels afgerond. Karlijn Leenaars verdedigt in september haar proefschrift over buurtsportcoaches die werkzaam zijn op het snijvlak van sport en zorg.

Period1 Sep 2017

Media contributions

1

Media contributions

 • TitleIntegrale aanpak scoort! Verbinding Zorg, Sport en Bewegen
  Degree of recognitionNational
  Media name/outletSport & Gemeenten, september 2017, p. 24-27
  Media typePrint
  CountryNetherlands
  Date1/09/17
  DescriptionVier jaar geleden startten de Wageningen Universiteit en het Radboudumc – in samenwerking met Kenniscentrum Sport, VSG, ROS en KNGF – het onderzoeksproject Verbinding Zorg, Sport en Bewegen.
  Karlijn Leenaars, promovenda aan de WUR, en Eva Smit – PhD-student aan het Radboudumc – volgden dertien buurtsportcoaches uit negen verschillende gemeenten (Den Haag, Den Bosch, Heusden, Nijmegen, Zwolle, Hoogeveen, Emmen, Utrecht en Franeker). De opdracht die de buurtsportcoaches kregen was eerstelijnszorg met de sport- en beweegsector te verbinden en zo volwassenen te stimuleren
  meer te gaan bewegen. Het onderzoek is inmiddels afgerond. Karlijn Leenaars verdedigt in september haar proefschrift over buurtsportcoaches die werkzaam zijn op het snijvlak van sport en zorg.
  Producer/AuthorSandra van Maanen
  URLhttps://sportengemeenten.nl/wp-content/uploads/2016/09/SG-nr-3-2017-Verbinding-Zorg-Sport-en-Bewegen.pdf
  PersonsK.E.F. Leenaars