Helft van onder toezicht gestelde restaurants verkocht verrot eten

Press/Media: Expert CommentOther

Description

In de periode november 2015 tot en met augustus 2016 stonden 129 restaurants in ons land onder verscherpt toezicht van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit. Reden hiervoor waren eerdere boetes binnen twee jaar tijd. Ongeveer de helft van die boetes was te wijten aan onhygiënisch of bedorven voedsel, meldt RTL Nieuws.

Period1 Jul 2017

Media contributions

1

Media contributions

 • TitleHelft van onder toezicht gestelde restaurants verkocht verrot eten
  Degree of recognitionNational
  Media name/outletAD
  Media typeWeb
  Country/TerritoryNetherlands
  Date1/07/17
  DescriptionIn de periode november 2015 tot en met augustus 2016 stonden 129 restaurants in ons land onder verscherpt toezicht van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit. Reden hiervoor waren eerdere boetes binnen twee jaar tijd. Ongeveer de helft van die boetes was te wijten aan onhygiënisch of bedorven voedsel, meldt RTL Nieuws.

  RTL zag, na een verzoek tot openbaarmaking, de tot dan door de NVWA geheimgehouden inspectierapporten van de beboete restaurants in. Opvallend is dat veel restaurants met een Oosterse kaart slecht scoren. Maar liefst 69 van de 129 betrokken restaurants serveren Chinese, Indonesische, Japanse of Thaise gerechten.

  Maar het zijn niet alleen oriëntaalse eethuisjes die op de bon worden geslingerd, zo blijkt. Ook Jamie Oliver’s Fifteen in Amsterdam staat tussen de namen op de lijst. ,,Bedroevend dat het zo slecht is’’, zegt microbioloog Rijkelt Beumer die voor de nieuwszender de laboratoriumresultaten van de genoemde restaurants onder de loep nam.
  Producer/AuthorDavid van der Heeden
  URLwww.ad.nl/binnenland/helft-van-onder-toezicht-gestelde-restaurants-verkocht-verrot-eten~a406ee10/
  PersonsRijkelt Beumer