Gebruik biomassa voor circulaire biobased materialen en chemicaliën

Press/Media: Expert CommentProfessional

Description

Het SER-advies over de benutting van biomassa, dat 7 juli is gepubliceerd, is een goede stap op weg naar een hoogwaardige inzet van biomassa. Met de adviezen in het rapport Biomassa in balans, een duurzaamheidskader voor hoogwaardige inzet van biogrondstoffen, komt er meer ruimte om biomassa te benutten als grondstof voor materialen en chemicaliën. Als de markt deze ruimte benut, kunnen deze toepassingen daadwerkelijk bijdragen aan de verduurzaming van Nederland.

Period8 Jul 2020

Media contributions

1

Media contributions

 • TitleGebruik biomassa voor circulaire biobased materialen en chemicaliën
  Degree of recognitionNational
  Media name/outletDuurzaam ondernemen.nl
  Media typeWeb
  CountryNetherlands
  Date8/07/20
  DescriptionHet SER-advies over de benutting van biomassa, dat 7 juli is gepubliceerd, is een goede stap op weg naar een hoogwaardige inzet van biomassa. Met de adviezen in het rapport Biomassa in balans, een duurzaamheidskader voor hoogwaardige inzet van biogrondstoffen, komt er meer ruimte om biomassa te benutten als grondstof voor materialen en chemicaliën. Als de markt deze ruimte benut, kunnen deze toepassingen daadwerkelijk bijdragen aan de verduurzaming van Nederland.
  URLhttps://www.duurzaam-ondernemen.nl/christiaan-bolck-wur-gebruik-biomassa-voor-circulaire-biobased-materialen-en-chemicalien/
  PersonsChristiaan Bolck

Keywords

 • biomassa
 • chemicalien
 • biobased
 • circulair